İkinci'den PKK'ya ,çağrı silah bırak

Haber61 – Haber Servis – Trabzon Emek, Demokrasi ve Barış Güçleri adlı sivil toplum kuruluşu  Gazeteciler Cemiyetinde basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci yaptı. İkinci, “Türkiye AKP eliyle karanlık bir tü

İkinci'den PKK'ya ,çağrı silah bırak

Haber61 – Haber Servis – Trabzon Emek, Demokrasi ve Barış Güçleri adlı sivil toplum kuruluşu  Gazeteciler Cemiyetinde basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci yaptı. İkinci, “Türkiye AKP eliyle karanlık bir tünelin içerisine sokuldu. Yaşamın her alanında uygulanan şiddet, baskı ve yıldırma politikalarıyla adeta bir kabusun içinde bulunuyoruz. Gerçekleri yazan gazetecilerin tutuklanıyor, en küçük demokratik muhalefete tahammül gösterilmiyor, topluma sermayenin çıkarları doğrultusunda topyekün bir dönüşüm dayatılıyor. “dedi.

ikinci, “İçerde-dışarda savaş konsepti ülkemizi adım adım Suriyeleşme sürecinde sokmuş bulunuyor. Savaş her adımında etnik ve mezhepsel ayrışmaları derinleşiyor.. Ülkemiz hızla geri dönülmesi mümkün olmayan bir uçuruma doğru sürükleniyor. AKP Saray rejimi hem bölgede hem içerde daha fazla savaş politikası ile Suriyeleşme derinleşiyor.

Cizre’de, Silopi’de, Diyarbakır’da aylardır süren kuşatma geride ölümün indiği kentler bırakıyor. Her bomba, her ölüm , sivil, asker, polis sönen her yaşam ülkenin doğusuyla- batısını birbirinden koparıyor. Halklar arasında telafisi mümkün olmayacak bir kopuş ortaya çıkarıyor.”ifadelerine yer verdi.

30 yıldır yapılanları bir kez daha yaparak, güvenlikçi politikalarla güç kullanarak, Kürt sorununda çözüm sağlanamayacağı gibi PKK’nın yöneldiği şehir savaşları ile de demokratik çözüm, birlikte yaşam ve barış imkanlarının çoğaltılması mümkün değildir kelimelerine yer veren İkinci, “  Suriye merkezli yeni paylaşım savaşının ortaya çıkardığı kaos ülkemizi de kuşatıyor. AKP bu savaşın içinde tüm komşularımızla ülkemizi düşman etti. Milliyetçi demagoji, öngörüsüz, tutarsız ve sığ politikalarla Rusya ile soğuk savaşa girilirken, bir yandan da ülkemiz ABD ve NATO’yla birlikte Avrupa ülkelerinin askeri üssü haline getiriliyor.

Artık daha fazla geç kalmadan içeride ve dışarıda barışın tesisi için acil adımlar atılması gerekiyor.”dedi.

 

Açıklamanın sonunda İkinci

Bunun için öncelikle atılması gereken adımlar,

1-      Sokağa çıkma yasaklarına son verilmeli, operasyonlar durdurulmalıdır. bölge halkının can ve mal güvenliği sağlanmalıdır.

2-      PKK buna paralel silahları susturmalı, şehir savaşını durdurmalıdır.

3-      Kürt sorununun demokratik çözüm için parlamento içindeki ve dışındaki tüm güçlerin katıldığı açık bir süreç boşaltılmalıdır.

4-      Suriye’ye yönelik savaşçı politikalardan vazgeçilmeli, emperyalist merkezlerin ülkemizdeki askeri konuşmasına son verilmelidir. Suriye’nin geleceğine Suriyeliler karar vermeli, tüm dış güçler Suriye’den elini çekmelidir.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber