Hrant Dink davasında yeni gelişme

Sanıkların tahliye talepleri reddedildi.

Hrant Dink davasında yeni gelişme
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink Cinayeti'ne ilişkin 2'si tutuklu 35 sanıklı davanın 18. duruşmasında sanıkların tahliye talepleri reddedildi. 

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek katıldı. Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay'ın da aralarında bulunduğu 7 tutuksuz sanığın da yer aldığı duruşmaya, Ogün Samast ve Yasin Hayal hükümlü bulunduğu cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

DURMUŞOĞLU İFADE VERDİ

Duruşmada tutuksuz sanık dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Hasan Durmuşoğlu savunmasını yaparak hakkındaki suçlamaları reddetti.

7 KASIM'A ERTELENDİ

Tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek'in tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmada  Ahmet İlhan Güler, Celalettin Cerrah ve Sabri Uzun'un sorgularının yapılmasına karar verdi. Sanıklar Engin Dinç, Ercan Demir, Faruk Sarı, Hasan Durmuşoğlu ve Mehmet Uçar'ın istenildiği takdirde duruşmada hazır olmaları kaydıyla duruşmalardan vareste  tutulmalarına hükmeden mahkeme heyeti duruşmayı 7 Kasım'a ertelendi.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber