Haşim Ağa konağı Karadenizin en büyüklerinden biri

1895 yılında yapılan Haşim ağa konağının tam 99 penceresi var. Koruma altına alınan, büyüklüğüyle ve mimarisiyle dikkat çeken konak her yıl turist akınına uğruyor. Allah’ın 99 ismini tasvip etsin diye 99 pencere koyulan Haşim Ağa konağı Trabzon’un Sürmen

Haşim Ağa konağı Karadenizin en büyüklerinden biri

1895 yılında yapılan Haşim ağa konağının tam 99 penceresi var. Koruma altına alınan, büyüklüğüyle ve mimarisiyle dikkat çeken konak her yıl turist akınına uğruyor.

Allah’ın 99 ismini tasvip etsin diye 99 pencere koyulan Haşim Ağa konağı Trabzon’un Sürmene ilçesine bağlı Gültepe köyünde yapılmış. Efendi zade Mehmet Ağanın oğlu Hüseyin Ağa tarafından yaptırılan konağın batı ve doğudan olmak üzere 2 giriş kapısı bulunuyor.

Konakta toplamda 10 oda, 3’er adet banyo ve tuvalet, 4 hol, 3 şömine, 2 kahve ocağı bulunuyor. Konağın toplam alanı ise yaklaşık 450 metre kare yer kaplıyor.

Trabzon Kültür ve Tabiat varlıkları koruma kurulu tarafından koruma altına alınan konağa yazın turistler ziyaret ediyor.

Ayrıca, Karadenizin en büyük konaklarından olan Haşim Ağa konağı bir çok yayın organının da ilgisini çekiyor. İşte o haberlerden biri;

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber