Hasan neden öldü?

Hasan Ustabaşı’nın neden öldüğü ve ihmaller zinciri nedeniyle hangi soruşturma açıldığı belirsizliğini koruyor.

Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesi’nde geçtiğimiz yıl bugünlerde girdiği dereden çıkmayan ilçenin sevilen esnaflarından berber Hasan Ustabaşı’nın neden öldüğü ve ihmaller zinciri nedeniyle hangi soruşturma açıldığı belirsizliğini koruyor. İlçe halkı ve akrabaları, “Hiçbir şey yapılmadı. Hasan’ımızı ölüme ihmaller götürdü ama kimse bunun bedelini ödemedi. Canımız yandı” dediler. Hiçbir idari soruşturma yada hiçbir şekilde savcılık soruşturması açılmaması tepkilere neden oldu.


İHMALLER ZİNCİRİ?

Bekar olan Hasan Ustabaşı’nın yüzme bilmediği öğrenilirken dere üzerinde uyarıcı levhaların olmaması ihmal şüphesini doğurdu. Normalde su seviyesinin 2 metreyi aşmadığı ifade edilirken, iş makinelerinin istinat duvarı ördükten sonra derinleştirme çalışması yaptığı ardından, suyun dibinin çamur olduğunu bile bile uyarıcı levha koymadan bırakıp gittikleri, yetkililerin ise hiçbir şekilde denetim yapmadıkları belirtiliyor. Vatandaşlar, çocukların da bu derede rahat bir şekilde oyun oynadıklarını, tehlikeli noktaların mutlaka uyarıcı levhalarla ve çevresi örülerek önleme yapılması gerektiklerini söyleyerek yetkililere seslenmelerine rağmen 1yıldır hiç birşey yapılmaması öfkeyi artırdı.


HABERİN GEÇMİŞİ

Karadeniz’de yaşanan boğulma olayları yürekleri yakarken bu defa acı haber Çarşıbaşı’ndan geldi. İlçeyi tam ortadan ikiye bölen İskefiye Deresi’nde balık tutmaya inen 44 yaşındaki Hasan Ustabaşı, bir anlık dikkatsizlik sonucu derede kayboldu. Arkadaşlarının yardım çığlıklarını duyan çevredeki vatandaşlar talihsiz adamı aramaya başladı. Suyun çamurlu ve bulanık olması görüş mesafesini sıfıra indirdi. Tam ümitler kesilirken Hasan Ustabaşı, aramada kullanılan balıkçı ağına takıldı.

NABZI BİR ANDA YÜKSELDİ

Ambulansa bindirilip hemen Vakfıkebir Devlet Hastanesi’ne kaldırılan talihsiz adam için önce doktorlar ‘kaybettik’ dedi. Fakat Hasan Ustabaşı yaşam savaşını kaybetmedi ve nabzı atmaya başladı. Ambulans helikopterle Trabzon’a sevk edildikten sonra Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Buraya gelirken nabzı 40 iken 60’a yükseldi. Bilinci hala yerine gelmedi. Acil servis doktorları, Kaş Üstü Devlet Hastanesi’ne sevk etti. Burada yapılan müdahaleler sonrası yoğun bakıma alınan talihsiz adam, olaydan 7-8 saat sonra hayata gözlerini yumdu. Öte yandan Hasan’ın ölümünde büyük ihmaller olduğunu belirten akrabaları ve sevenleri ilçe merkezinde toplanarak cenaze sonrası eylem yaptılar. “İhmali olanlar cezalandırılsın başka Hasanlar ölmesin” diye haykırmışlardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber