Halkımız esnafına sahip çıkıyor

Küçük esnaf hem mesleğine sahip çıkmaya çalışıyor hem de büyük alışveriş merkezlerine karşı ayakta kalma mücadelesi veriyor

Halkımız esnafına sahip çıkıyor
Mahalle esnaf ve sanatkarın haksız rekabete karşı ayakta kalma savaşı verdiğini belirten Trabzon Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara “Halkımız sağ-olsun bu noktada duyarlı olup esnafımızı destekliyor ve sahip çıkıyor” şeklinde konuştu. Yılın ilk üç ayında Türkiye genelinde açılan 42 bin 723 işyerinde 8 bin 48 ile en çok bakkallık mesleğinin tercih edildiğini belirten başkan Kara “Esnaf yaşarsa esnaf ayakta kalırsa kazanan ülkenin geleceği olur” mesajını verdi. Kara, Trabzon'da 2016 yılın ilk üç ayında bin 48 işyeri açıldığını 539'unun ise kapandığını belirtildi.

BAKKALLARIMIZ ŞEHRİN YÜZAKI

Trabzon’da vatandaşın mahalle esnaflarını korumasında en büyük etkenin bakkalcılık mesleğini yapanların kendilerini yenilemesi ve işlerine sahip çıkması olarak değerlendiren TESOB Başkanı Kara şunları söyledi: “Bakkallarımız, büfelerimiz ve bayilerimiz Trabzon’da esnaflığın yüz akılar. Çok şükür şikayetler almıyoruz onlardan. Halkımız ne kadar çok mahalle esnafına sahip çıkarsa, özellikle kaybolmaya yüz-tutmuş meslekleri yapan esnafımızda büyük alışveriş merkezleri ile rekabete devam edecektir. Her bir esnafımızın en az beş kişiye ekmek kapısı olduğunu unutmayalım”

ESNAFLIK MESLEĞİ İTİBARINI KORUMALI

Esnaflık mesleğinin kendi içinde sıkıntıları-zorlukları ve riskleri olduğunu belirten başkan Kara “ Her ne olursa olsun esnaflığa başlayan vatandaşlarımız büyük bir sabırla işlerine dört elle sarılmalı ve mesleğin kriterlerini yerine getirmelidir. Özellikle turizm sezonun başladığı şu yaz sezonunda daha dikkatli ve daha gayretli olmak zorundayız. Esnaflık mesleğinin itibarını korumak aynı zamanda yaşadığımız şehrin vizyon ve misyonuna katkı sağlamak demektir. Trabzon’a gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk muhatap olduğu kesimin esnaf olduğunu unutmayalım” dedi.

 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler