Haber61'in Ajandası...

Haber61 Trabzon'un nabzını tutuyor.

Haber61'in Ajandası...
CEVDET ERDÖL: “DÜNYADA BENZERİ YOK”

Sağlık Bakanlığı'na bağlı 55 Eğitim ve Araştırma Hastanesi, üniversite hastanesi oldu. İstanbul'daki Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne bağlanan hastaneler üniversite öğretim üyeleri ile birlikte ortak kullanım alanı olacak.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü AK Parti eski Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, konuyla alakalı yaptığı açıklamada “Sağlık Bilimleri Üniversitesi benzeri bir üniversite ülkemizde yok, dünyada da yok. Dolayısıyla biz dünyada yeni bir model olarak ortaya çıkmış bir üniversiteyiz. Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Trabzon, Samsun, Kayseri, Şanlıurfa, Adana, Antalya, Bursa, Kocaeli, İzmir, Ankara ve İstanbul olmak üzere 16 ilde bulunan Eğitim ve Araştırma hastanelerinde uzmanlık eğitimini biz vereceğiz.

Bu sayede eğitim ve araştırma hastaneleri, hizmet açısından daha da güçlü hale getirilecek” dedi. SBÜ Rektörü Prof.Dr. Cevdet Erdöl: “Üniversitemiz devlet üniversitesi olup, İstanbul’un göbeği sayılan Üsküdar’da, hiçbir ulaşım sorunu olmayan, tarihi ve nezih bir mekânda bulunuyor. Lisans-ön lisans bölüm ve programlarını açarken devlet ve özel sektörde sağlık elemanı ihtiyacını gözeterek planlama yapıyoruz. 2500 kişiye ulaşacak akademik kadromuzla kısa sürede Türkiye’nin ve dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olacağız.

Üniversitemiz sahip olduğu birikim vizyonu ile ülkemiz ve insanlığa hizmet etmeyi aramıza katılacak olan öğrencileriyle sürdürecektir. Bu vesileyle tercihlerini yapacak öğrencilerimizi üniversitemizde görmekten büyük bir memnuniyet duyacağımızı ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

**
30 MİLYON TL SAHİBİNİ BEKLİYOR!


Sigortalıların sadece bu yıl hayat sigortalarında unuttuğu para tutarı 30 milyon liraya yaklaşırken, hak sahiplerinin çoğu, dolandırıldığını sanarak, paralarını almak istemiyor.

Sigorta şirketlerinde bu yıl unutulan 30 milyon lira, haziran sonunda ''Güvence Hesabı''na devrolacak. Çoğu kişi dolandırıldığını sanarak parasını almıyor, sigortacılar ise vatandaşı ikna edemiyor. Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Uğur Erkan, her yılın ocak ayı sonunda, hak sahiplerinin adreslerine bilgilendirme mektubu yolladıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Aynı zamanda SMS, elektronik posta yoluyla da bilgilendirme yapıyoruz. 15 Haziran’a kadar başvurması halinde kendisine paranın ödeneceğini, aksi taktirde Güvence Hesabı’na aktarılacağını belirtiyoruz. Kişiler, şirketimize yazılı ya da çağrı merkezi kanalıyla taleplerini ulaştırıyor. 15 Haziran'a kadar gelen başvurular değerlendirmeye alınarak hak sahibine ödeniyor. Ayrıca şubat başından itibaren internet sitemizden 4 ay süre ile sorgulama yaparak alacağı tutarı öğrenme imkanı sunuyoruz.”

**
TRABZON’DA KİM ANLATACAK?


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım yeni anayasa ve başkanlık konusunda toplumun daha fazla bilgilenmeye sahip olduğunu belirterek teşkilatları göreve çağırdı.Başbakan Yıldırım’ın ”Gençlerimiz kapı-kapı mahalle-mahalle gezerek yeni anayasa ve başkanlık sistemini anlatacaklar” talimatından sonra gözler teşkilatlara çevrildi.

AK Parti Trabzon kadın ve gençlik kolları bu noktada göreve hazır.AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ülkenin geleceği açısından hayati önem taşıyan yeni anayasa ve başkanlık konusuna büyük önem verdiklerini belirterek “Biz hazır-kıta bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmeye aynen devam edeceğiz.Teşkilatımızda bu noktada sorumluluk yüklenmiş çok değerli arkadaşlarımız var.Halkımızın desteği ve sahiplenmesi ile birlikte hem başkanlık sistemi hem de yeni anayasa hayata geçecek” dedi.

**
BAHÇELİ VE YÖNETİMİ İSTİFA EDER Mİ?


MHP'de muhaliflerle genel merkez arasında yılan hikayesine dönüşen kurultay tartışmaları bir kez daha çıkmaza girdi. Çankaya İlçe seçim kurulu, hem muhaliflerin hem de genel merkezin 10 Temmuz'da yapılması planlanan kurultayın yapılamayacağına karar verdi.

Kararda, parti tüzüğündeki 'Olağanüstü toplantılarda seçim yapılamaz' hükmünün halen geçerli olduğu belirtilerek, muhaliflerin gerçekleştirdiği 19 Haziran tarihli tüzük kurultayına tedbir koyan Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin nihai kararının beklenmesi kararlaştırıldı.. MHP 6'ncı Olağanüstü Büyük Kongresi'nin Divan Başkanı MHP eski İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, parti yönetiminin samimiyet testinden geçtiğini belirterek, seçimli olağanüstü kurultayın yolunu açabilmek için iki yöntem önerdi. Bunlardan biri MHP yönetiminin istifa etmesi.

Dervişoğlu, "MHP Genel Merkezi seçimli olağanüstü kurultay talebinde samimi ise kendileri tarafından Cemal Enginyurt'a açtırılan davanın geri çekilmesini sağlayarak seçimli kurultayın önünü açabilir. Bunu yapmazlarsa, genel başkan ve yetkili kurulların seçimini mümkün kılan bir kurultay gerçekleşebilmesi için genel başkanın ve yetkili kurulların istifasıyla bunu mümkün kılabilirler. Milliyetçi Ülkücü iradeye güveniyor, inanıyor ve saygı gösteriyorlarsa bu samimiyet sınavından kaçmasınlar. Tüm demokratik yolları denedik. Bize bu kurultayın gerçekleştirilebilmesi için hukuki mücadeleden başka yol bırakmayanlar artık doğru bir karar vermek durumundadırlar. Partimizin mahkeme kapılarında zaman kaybeden bir siyasi kurum olarak anılmasının önüne geçmek başta genel başkan olmak üzere MHP'nin yetkili organlarının temel görevidir" dedi. MHP'li muhalifler ise Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulunun, MHP  olağanüstü kurultay süreci ile ilgili mahkeme kararının beklenmesi yönündeki  kararına ilişkin Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) şikayette bulundu. 

**
TAŞERON İŞÇİLER İÇİN TRABZON’DAN DAVA


Hükümet, özel güvenlik görevlilerinin kamuda çalıştırılmasına son vermeye hazırlanırken, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) bünyesinde taşeron firmalar aracılığıyla çalışan 200’ün üzerinde güvenlik görevlisi, “eşit işe eşit ücret” ilkesine aykırı davranıldığı gerekçesiyle, sözleşmeli personelle aynı haklara sahip olmak için iş mahkemelerinde dava açtı.

Davanın sonucu, 180 binin üzerine kamuda çalışan özel güvenlik görevlisinin durumunu da etkileyebilir. Trabzon ve Samsun havalimanları başta olmak üzere birçok havalimanında çalışan ve sayıları giderek artan taşeron işçi için merkezi Trabzon’da bulunan Çıray Hukuk Bürosu tarafından başta DHMİ’ye, işçilerin bağlı olduğu Akdeniz Güvenlik Hizmetleri, Burç Güvenlik Hizmetleri ve Uzay Güvenlik Hizmetleri şirketlerine, ‘belirsiz alacak davası’ açıldı.

Dava dilekçesinde, taşeron işçilerin sözleşmeli personelin yararlandırıldığı hakları kullanması gerektiği; sözleşmelilerle aynı işi yapmalarından dolayı fazla çalışma, yersiz ücret kesintileri, ücret farkı, yer çalışanları için ödenen havacılık ve silah taşıma ödencesi alacaklarının saptanarak, işçilere ödenmesi istendi. Dava, kamuda taşeron firmalar aracılığıyla çalışan on binlerce güvenlik görevlisi için emsal oluşturabilecek.

**
15 BİN KİŞİYE KARŞILIKSIZ 30 BİN TL


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, genç çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe desteği sağlayacak program kapsamında 14 bin 970 başvurunun hibe almaya hak kazandığını açıkladı.Bakan Çelik, genç çiftçi projelerinin desteklenmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında 397 bin genç çiftçimizin başvurusu, illerde vali yardımcısı başkanlığında oluşturulan Genç Çiftçi Proje Değerlendirme Komisyonları tarafından değerlendirildi.

Şehit, gazi, engelli, kadın ve eğitimli genç çiftçilerimize pozitif ayrımcılığın yapıldığı bu değerlendirmeler neticesinde 11 bin 77'si bayan ve 3 bin 893'ü erkek olmak üzere 14 bin 970 genç çiftçimiz, hibe almaya hak kazandı.Bu 14 bin 970 projenin; 10 bin 500 adedi büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, 2 bin 30 adedi arıcılık, 525 adedi kanatlı ve ipek böcekçiliği, 1.915 adedi de meyvecilik, seracılık, mantarcılık ile tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konularında gerçekleşti.Oluşturulan asil-yedek listeler bugün itibariyle İl Müdürlüklerince öngörülen şekilde ve Bakanlığımız 'gencciftci.tarim.gov.tr" adresinden ilan edildi' ifadesini kullandı.Listelerin 27 Haziran-1 Temmuz 2016 tarihleri arasında askıda kalacağını kaydeden Bakan Çelik, "Asil listede olan genç çiftçiler ile İl/İlçe Müdürlükleri arasında 11-15 Temmuz 2016 tarihlerinde sözleşme imzalanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler