"GYMNASİADE barışı, dostluğu ve kardeşliği bir araya getirecek"

Ali Faik Hacıoğlu Trabzon'da yapılacak olan GYMNASİADE 2016 için önemli açıklamalarda bulundu.

"GYMNASİADE barışı, dostluğu ve kardeşliği bir araya getirecek"
Türkiye Okul Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Ali Faik Hacıoğlu, Trabzon’da düzenlenecek GYMNASİADE 2016 Okul Sporları Olimpiyatları'nın barışı, dostluğu ve kardeşliği bir araya getireceğini söyledi. 

Türkiye Okul Federasyonu Yönetim Kurulu olarak 29 Nisan’da göreve geldiklerini hatırlatan Hacıoğlu, “Göreve gelişimizin ikinci ayı ve biz 3 tane organizasyonu gerçekleştirdik. ISSF Okul Sporları Federasyonu Genel kurulu yaptık. Tam 64 ülke katıldı. Burada aldığımız karar ile organizasyon artık 3 yılda bir değil de 2 yılda bir yapılacak. Bizden sonra bayrağı alacak olan Fas 2 yıl sonra bu organizasyonu düzenleyecek” dedi.

Başvuru sürecini değerlendiren Hacıoğlu “85 tane ülke var okul sporlarına üye hepsinin başvuruları alınıyor. Bunların planlaması yapılıp gelecek olan takımlar belirleniyor. Nerede yemek yiyecekler, kalacaklar, ulaşım, reklam tanıtım gibi altyapıları hazırlıyoruz. Bizim görevimiz federasyon olarak organizasyon.Güvenliği ulaşım yeme içme gezi her şeyi Türkiye Okul Federasyonu yapıyor. Bizim için bu organizasyon yüz akı olması gerekiyor. 38 Ülke başvurdu 2500’ün üstünde sporcu gelecek. Her ülke her branşla katılmayacak 2-3-10 branşla katılan ülkeler var. Atletizm, okçuluk jimnastik, tenis, yüzme, karate, güreş gibi spor dalları ile mücadeleler olacak. Öncelikli amacımız gelecek olan misafirlerimizi mutlu etmek. 2. önceliğimiz Türk milli takımının müsabakalardan başarılı ayrılması” diye konuştu.

KONAKLAMADA PROBLEM YAŞANMAYACAK

Konaklama konusuna değinen Hacıoğlu “Gelen misafirlerimizi olimpiyat yurdumuz var, EYOF ‘un kazandırdığı bir yapı konaklama orada olacak. Kapasitesi yeterli. Bir bölümünü Yomra’da misafir edeceğiz. Kamp eğitim merkezimiz var. Zaten şehrimiz turizm şehri olduğu için gelen misafirlerimizi de otellerde ağırlayacağız. Konaklama konusunda bir problem yaşayacağımızı düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

MÜSABAKALAR NEREDE YAPILACAK?

Müsabaka yerlerini açıklayan Hacıoğlu, “Federasyon Başkanımız Ömür Fatih Karakullukçu ile organizasyonun tüm detaylarını tamamlamış bulunmaktayız. Müsabaka yerlerimizdeki tüm bakım ve onarımlar tamamlandı. Atletizm branşımızdaki organizasyonumuz Söğütlü’de olacak. Pisti değiştirdik zaten Türkiye’de en önemli pistlerden bir tanesi. Jimnastik ve güreş Yomra’da, Judo ve karate 19 Mayıs Spor Salonunda, Okçuluk, Ahmet Suat Özyacı Futbol Sahası'nda, Yüzme, branşımız Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzu'nda, Tenis müsabakaları, Beşirli’de, Eskrim ile ilgili branşlar KTÜ’de, Ritmik aerobik branşları Hayri Gür’de, Satranç müsabakalarımız KTÜ Hasan Polatkan’da yapılacak. Okul sporları çok önemli gençlerin en aktif olduğu dönemler 13 ve 18 yaş arası dönemi. Onları keşfetmek takımlara almak ülke takımlarına kazandırmak ve başarılara koşmak istiyoruz. Olimpiyatlarda birbirlerini tanıyan birçok sporcu var. Burada tekrar kaynaşacaklar. Barışı dostluğu kardeşliği biraya getirecekler” bilgisini paylaştı. 

GENÇLER TESİSLERLE TANIŞACAK

Hacıoğlu, açıklamalarını şöyle değerlendirdi:

“Göreve gelirken vizyonumuz amacımız şuydu. Dünyada yapılan Okul Sporlarının Organizasyonu'nu Türkiye içinde de yapmak. Dünya Okullararası Federasyonu bunu sadece ülkeler arasında yapıyor. Bizim amacımız bunu illere indirgemek. İllerimizde belli kategorilerde başarılı öğrencileri müsabakalarda bir araya getirmek. Bundan dolayı yapacağımız organizasyonla alakalı şehirlerde öğrencilerimizi bu spor tesisleriyle tanıştırmak. Onlara futbol ve basketbol haricinde başka spor dalları olduğunu hatırlatmak. Türkiye ölçeğinde ki işin organizasyonunu Milli Eğitim Bakanlığı ve Spor Bakanlığı ile birlikte gerçekleştirmek."

EYOF’A KATILIM YÜZDE 17 OLMUŞTU

Organizasyonu en iyi şekilde yapacaklarını ifade eden Hacıoğlu, “Bu organizasyon EYOF gibi büyük bütçelere sahip değil. Kısıtlı imkanlarla en güzelini yapmaya çalışacağız. Yapacağımız promosyon ve broşürlerle beraber halkımıza en iyi şekilde tanıtacağız. EYOF’ta bu kadar büyük tanıtımlar yapılmasına rağmen müsabakalara katılım yüzde 17 olmuştu. Yarışmalarımız halka açık olacak. Ücretsiz olacak. EYOF’un büyük organizasyon olması nedeniyle şehirde katılım yüzde 17 olmuş. Maalesef ilgisiz kalmışız. Biz hemşerilerimiz rica ediyoruz. Elimizden geldiğince en güzel şekilde yapacağız. Halkımızdan temennimizdir. Bu organizasyonlara ilgisiz kalmasınlar. Tenis kortlarını, yüzme havuzlarını, jimnastik salonlarını dolduralım. Gençleri sporla berber bir araya getirelim. Bizi yalnız bırakmasınlar. Ayrıca Kültür Günümüz var. 38 ülkenin sporcularına kendi ülkeleri ile alakalı tanıtım yapabilecekleri bir alan sağlayacağız. Orada gençlerimiz en iyi şekilde eğlendireceğiz. Güzel bir şekilde organizasyon yapacağız. Kendilerini tanıtabilecekleri, eğlenecekleri ortam sağlayacağız" ifadelerini kullandı. 

Hacıoğlu, son olarak organizasyonun alınması ve sürdürülmesi sürecinde büyük katkıları bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a da teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler