Gürcülerden Ordu’ya ‘Kardeş Şehir’ Teklifi

Gürcistan Guria Bölge Valisi Gia Salukvadze, Ordu şehri ile kardeş şehir olmak istediklerini belirterek, "Türkiye, bizim stratejik ortaklıktan öte dostumuz ve kardeş ülkemizdir" dedi. Çeşitli temas, ziyaret, gezi ve incelemerde bulunmak üzere Ordu'ya gele

Gürcülerden Ordu’ya ‘Kardeş Şehir’ Teklifi

Gürcistan Guria Bölge Valisi Gia Salukvadze, Ordu şehri ile kardeş şehir olmak istediklerini belirterek, "Türkiye, bizim stratejik ortaklıktan öte dostumuz ve kardeş ülkemizdir" dedi.

Çeşitli temas, ziyaret, gezi ve incelemerde bulunmak üzere Ordu'ya gelen Gürcistan'ın Guria Bölge Valisi Gia Salukvadze ve beraberindeki heyet, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti. Guria Bölge Valisi Gia Salukvadze, Milletvekili, Parlamento Dış İlişkiler Komisyon Başkan Yardımcısı Zviad Kvatchantıradze, Milletvekili, Komisyon Başkanı Teimuraz Tchkuaseli, Valilik Basın İlişkileri Daire Başkanı Nino Lomjaria, Gürcistan Bölgesel Kalkınma ve Altyapı Bakanlığı Genel Müdürü Khatuna Paıtchadze, Ozurgeti Belediye Başkanı Beglar Sıorıdze ve eşi Leila Toıdze, Ozurgeti Belediyesi Meclis Başkanı Gela Kobaladze, Ozurgeti Belediye Başkan Yardımcısı Koba Dundua, Belediye Meclis Üyesi Inga Dumbadze, Gürcistan Trabzon Başkonsolos Yardımcısı Giorgi Qushıtashvili'den oluşan heyeti kabul eden Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Gürcistan'ın Guria Bölgesi yöneticilerini Ordu'da görmekten ve ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Ziyarette bir açıklama yapan Gürcistan Guria Bölge Valisi Gia Salukvadze, Ordu şehri ile kardeş şehir olmak istediklerini söyledi. Salukvadze, "Türkiye, bizim stratejik ortaklıktan öte dostumuz ve kardeş ülkemizdir. Türkiye-Gürcistan arasındaki ilişkiler hangi dalda çıksak hep birinci sırada, hep ilk yer alıyor. Ayrıca biliyorsunuz Gürcistan NATO üyeliği süreci devam, ediyor. Bu süreçte en büyük destekçimiz Türkiye'dir" dedi.

"ORDU İLE KARDEŞ ŞEHİR OLMAK İSTİYORUZ"

Çok sayıda Türk iş adamının Batum ve Tiflis'te iş yerleri bulunduğunu ve ticaret yaptığını belirten Salukvadze, Türk iş adamlarına gerekli yardım ve desteği her zaman sağlayacaklarını kaydederek, Ordu şehri ile kardeş şehir olmayı istediklerini ifade etti. Salukvadze, "Benim isteğim ve dileğim odur ki, bölgelerimiz kardeş şehir olsun ve bu ilişkilere katkı sağlasın. Biz belediyemize gerekli destek sağlayacağız, vereceğiz. İnanıyoruz siz de belediyenize destek vereceksiniz. Dışişleri Bakanlığınca bir çalışma başlatacağız ve en kısa sürede kardeşlik protokolü birlikte imzalama fırsatını buluruz" diye konuştu.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek, "Karadeniz Bölgesi'nin sınır komşusu durumunda olan Gürcistan'la karşılıklı ziyaret ve temaslar ticari ilişkileri ve yatırımları artıracaktır. Ordu ölçeğinde de olsa, Karadeniz'de bu tür ziyaretler karşılıklı arttıkça, iş adamları ziyaretlerine de dönüştükçe, zaman içerisinde Türkiye'den Gürcistan'a, Gürcistan'dan Türkiye'ye ticari ilişkiler artacak ve yatırımlar olacaktır" şeklinde konuştu.

Gürcülerden Ordu’ya ‘Kardeş Şehir’ Teklifi

Gürcülerden Ordu’ya ‘Kardeş Şehir’ Teklifi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber