Gürcistan hamsi avcılığı inceleme altında

Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü, Gürcistan’daki hamsi avcılığını yerinde inceledi.  Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İlhan Aydın, Dr. Yaşar Genç ve Murat Dağtekin’den oluşan ekip, Gürcistan’daki hamsi avcılığın

Gürcistan hamsi avcılığı inceleme altında

Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü, Gürcistan’daki hamsi avcılığını yerinde inceledi. 

Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İlhan Aydın, Dr. Yaşar Genç ve Murat Dağtekin’den oluşan ekip, Gürcistan’daki hamsi avcılığını yerinde incelemek amacıyla Batum ve Poti şehirlerine giderek incelemelerde bulundu.

Batum ve Poti limanlarına giden ekip, Türkiye’den Gürcistan’a giden balıkçılarla görüşmeler yaptı. Teknelerin günlük hamsi avlarından biyolojik örnekler alan ekip, daha sonra Batum Balık Hali’ni de ziyaret etti.

“Fisheries and Black Sea Monitoring Division National Environmental Agency” adlı balıkçılık araştırmaları yapan Enstitü Müdürü Dr. Archil Guchmanidzeile ve enstitü personeli ile görüşen Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü, fikir alışverişinde bulundu.

Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İlhan Aydın, ziyaretlerin ve incelemelerin ardından, Gürcistan’daki balıkçılığın yönetimine ilişkin bilgiler edinilmeye çalışıldığını söyledi.

Öte yandan, Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen kalkan ve barbunya balıklarının genetiğine yönelik çalışmaya katkı sağlaması amacıyla örnekler alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber