Güneş Sanat  Merkezi'nin kökleri korunacak

Haberimiz üzerine harekete geçtiler ancak sorun müzenin mülkiyetinde...

Güneş Sanat  Merkezi'nin kökleri korunacak
Torul ilçesine bağlı Zigana köyünde  1990 yılından itibaren  çevreden topladığı ağaç kökleriyle dekore ederek, Kök Müzesi” açan Azmi Aytekin ‘in Güneş Sanat Merkezi tadilata girecek ancak mülkiyet sorunu çıktı.

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı 2100 rakımlı Zigana Dağı'nın eteklerindeki köyünde ağaç köklerinden dekore ettiği sanat merkezini müze haline getiren Aytekin  hastalanıp İzmir’e gidince Güneş Sanat müzesi ve sergilenen eserler içler acısı hale gelmişti.

Güneş Sanat merkezinin içler acısı halini ortaya koyan haber61 net ‘te ki 06 Ağustos 2016 tarihinde "Müze Harabeye döndü" manşetiyle yer alan haberi okuyan Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Aslen Torullu olan Trabzonlu ünlü  işadamı Tufan Aydoğan Torul'da bulunan Müzeyi gezdiler ve Sanat Merkezinde gerekli onarımın yapılması için birlikte çalışma başlattı. Ancak Müzenin bulunduğu binanın çok hisseli olması nedeniyle Belediye başkanı Genç ve Torullu ünlü işadamı Tufan Aydoğan Kök müzesini  turizme kazandırmak için Azmi Aytekin’in  Güneş Sanat Merkezinin binasında çok hisseli olması nedeniyle mülkiyet sorunun çözülmesini  bekliyor.

O HABERİMİZİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN!

Güneş sanat Merkezinin bulunduğu binadaki mülkiyet sorunun kısa süre içinde çözülmesi halinde hemen onarım başlayacak.

Sanat konusunda çok duyarlı olan Ortahisar Belediye başkanı Ahmet Metin Genç Güneş sanat Merkezinin içler acısı halinin kendisini de üzdüğünü ifade ederek, "Ben bu müzeyi daha önce gezmiştim. Buranın tadilata ihtiyacı var,ancak önce binanın hisse sorunun çözülmesi gerek Binanın mülkiyeti  yalnızca sanatçımız Azmi Aytekin’e ait değil. Sn Aytekin’in akrabalarınında burada hissesi var. Çok hisseli müze binasında tadilat yapmamız için mülk  sahiplerinin izni gerekir. O sorun çözülsün, bizim üstümüze düşen ne varsa yaparız. Burayı bir an önce onarıp eski günlerine döndürmek ve  turizme kazandırmak lazım. Dünyada soyut ve resimlerin yer aldığı tek köy müzesidir burası." dedi.  

Torul Zigan Köyü dernek başkanı ünlü işadamı Tufan Aydoğan  Güneş sanat Merkezi’nin tadilatını kendisinin üstleneceğini  belirterek “Ortahisar Belediye başkanımız Ahmet Metin Genç’e desteklerinden  ötürü teşekkür ediyorum. Müzenin tadilatı için hiç düşünmeden harekete geçeceğini söylemesi bizi de cesaretlendirdi. Tadilat ve onarım için çalışma başlattık. Ancak  Güneş sanat merkezininde içinde bulunduğu yer çok hisseli. Hisse sahiplerinin izni gerek. Hisse sahiplerinden gerekli  izinlerin alınması lazım. Bu sorun çözülürse tadilata hemen başlarım” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler