Gümüşhane'ye 7 gölet daha yapılıyor!

Gümüşhane İl Özel İdaresi, kırsal kesimde hayvancılığa katkı sağlamak amacıyla yapacağı 7 yeni göletin ihalesini gerçekleştirdi.    Tüm ilçelerde yapılacak olan 7 adet Hayvan İçme Suyu (HİS) göletinin 1,5 milyon TL bedelle ihalesinin yapıldığını belirten

Gümüşhane'ye 7 gölet daha yapılıyor!
Gümüşhane İl Özel İdaresi, kırsal kesimde hayvancılığa katkı sağlamak amacıyla yapacağı 7 yeni göletin ihalesini gerçekleştirdi. 
 
Tüm ilçelerde yapılacak olan 7 adet Hayvan İçme Suyu (HİS) göletinin 1,5 milyon TL bedelle ihalesinin yapıldığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, göletlerin bir yıl içerisinde bitirileceğini söyledi.
 
GÖLET SAYISI 26’YA YÜKSELECEK
 
Mevcutta 14, yapımı devam eden 1 HİS göletiyle birlikte ihale kapsamındaki göletlerin de tamamlanmasıyla il genelinde kurum olarak 22 HİS, 3 sulama ve 1 içme suyu olmak üzere toplam 26 gölet mevcuduna kavuşacaklarını belirten Akdoğan, kurum tarihinde göletlere yapılan en büyük yatırımın bu yıl gerçekleştiğini kaydetti.
 
Binlerce metreküp su barındıracak bu göletlerin hem yapıldıkları havzalarda ki yeraltı sularına, hem de hayvanların içme suyu ihtiyaçlarına katkı sağlayacağını dile getiren Akdoğan, yapılan ihaleyle birlikte Merkez ilçede Çamlıköy, Torul ilçesinde Bahçelik, Köse ilçesine Kayadibi, Kürtün ilçesinde Söğüteli ve Kelkit ilçesinde de Aziz ve Aşut köylerinde gölet yapılacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber