Gümüşhane’den Umre Kafilesi Yola Çıktı

Gümüşhane Şehirlerarası Otogarında Kutsal yolculuğa çıkan vatandaşların ailelerinin de katıldığı uğurlama töreninde din görevlileri ve rehberlerin Kuran-ı Tilavet, ilahi ve dua okunmasıyla başlandı. Kutsal topraklara gidecek olan umre grubu 26 Mart tarihi

Gümüşhane’den Umre Kafilesi Yola Çıktı

Gümüşhane Şehirlerarası Otogarında Kutsal yolculuğa çıkan vatandaşların ailelerinin de katıldığı uğurlama töreninde din görevlileri ve rehberlerin Kuran-ı Tilavet, ilahi ve dua okunmasıyla başlandı. Kutsal topraklara gidecek olan umre grubu 26 Mart tarihinde Gümüşhane'ye dönecek.

Duygu dolu anların yaşandığı törende umreye gidecek vatandaşlar, mübarek beldelere gitmenin sevincini ve sevdiklerinden ayrılmanın hüznünü bir arada yaşarken, gidemeyenler ise gidenlerle selam göndererek bir an önce kendilerine de nasip olması için dua istedi.

Gümüşhane Otogarı'nda düzenlenen programa konuşan Gümüşhane İl Müftüsü Ercan Aksu, kutsal topraklara gitmek için yola çıkacak olan vatandaşlara yolculuğun hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Sağ salim kutsal topraklara gitmelerini, ibadetlerini en güzel şekilde yapıp tekrar sevdiklerine dönmelerini cenabı haktan niyaz ediyorum" dedi.

Gün itibariyle iki sevinci bir arada yaşadıklarına değinen Aksu, "Millet olarak iki mutluluğu bir arada yaşıyoruz. Bu yıl hacca gitmek üzere eski ve yeni kayıtlar olmak üzere yaklaşık 1 milyon 700 bin kişi adına kura çekildi. Bu heyecanı yaşayarak, buradan da umreye gitmek için yola çıkan kardeşlerimiz arasında hac kurasını bekleyen kardeşlerimiz var. Bu durumun heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Aksu, Gümüşhane'den umreye gidecek olanlar için Peygamber efendimize selam gönderen kişilerin selamlarını iletmelerini, Gümüşhane'ye dönerken de sabrı, adaleti, sadakati, hayayı, ilimle dönmelerini temenni etti.

Gümüşhane Şehirler Arası Otogarı'nda düzenlenen programa Gümüşhane İl Müftüsü Ercan Aksu, umre ziyareti için görevliler ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber