Gümrükçüoğlu'ndan 1915 vurgusu

  İstiklal Marşı’nın kabulünün 95. yıldönümü nedeniyle düzenlenen programda konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Atalarımız 4 kıtada İslam’ın bayraktarlığını yapıyordu. Bu şehirde bir aile yoktur ki oralarda dedesini

Gümrükçüoğlu'ndan 1915 vurgusu
 
İstiklal Marşı’nın kabulünün 95. yıldönümü nedeniyle düzenlenen programda konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Atalarımız 4 kıtada İslam’ın bayraktarlığını yapıyordu. Bu şehirde bir aile yoktur ki oralarda dedesini şehit vermiş olmasın” dedi.
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünün 95. yıldönümü nedeniyle Mehmet Akif konulu tiyatro gösterisi ve Orhan Çakmak müzik dinletisi programı icra edildi. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Ensar Vakfı Trabzon Temsilcisi Ömer Topaloğlu, Beşir Derneği Trabzon Temsilcisi Kibar Bayraktar, kamu kurumlarının yetkilileri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar hazır bulundu. 
 
GÜMRÜKÇÜOĞLU: 1915’İ ÇOK İYİ İNCELEMEMİZ LAZIM  
Gecede katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un, “Allah (c.c.) inşallah bu milleti bir daha istiklal marşı yazmak durumunda bırakmaz” şeklinde dua ettiğini hatırlatırken, “Mehmet Akif’in o duasının sebebi o dönem yaşananlardır. Siz öğrencilerimiz o şartları iyi inceleyip iyi anlayacaksınız. Gençlerle sohbet ederken ben her zaman söylüyorum: 1915’i iyi incelemek lazım. 1915’te bizim atalarımız 4 kıtada İslam’ın bayraktarlığını yapıyordu. Bu şehirde bir aile yoktur ki oralarda dedesini şehit vermiş olmasın” şeklinde konuştu. 
 
GENÇ: İSTİKLAL MARŞI BİR BAĞIMSIZLIK DESTANIDIR 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de konuşmasında İstiklal Marşı’nın önemine dikkat çekerken, “Geriye dönüp baktığımızda İstiklal Marşı’nın sadece bir marştan ibaret olmadığını, Türk milletinin bir bağımsızlık destanı, bir kurtuluş destanı olduğunu görüyoruz, bunu her zaman hatırlamayız “ ifadelerini kullandı.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler