Gümrükçüoğlu: Trabzon'un özelliği çok farklı..."

Trabzon'da Başkan Gümrükçüoğlu'ndan önemli açıklamalar...

Gümrükçüoğlu: Trabzon'un özelliği çok farklı..."
Trabzon’un Atatürk Alanı’nda (Meydan Parkı) önceki akşam olduğu gibi dün akşamda ‘darbe kalkışımına karşı dik duruş eylemi’ düzenlendi. Burada hemşehrilerine seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu birbirinden önemli mesaj verdi. 

KATİLLERİN HADDİNDEN GELECEĞİMİZİ TRABZON’DAN DÜNYAYA HAYKIRIYORUZ 

“Vatanı için, milleti için, dini için yüz binlerce şehit vermiş olan Trabzon, sizlere Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın selam sevgi ve muhabbetlerini arz ediyorum” diyerek sözlerine başlayan Gümrükçüoğlu, “Burayı hınca hınç dolduran Trabzonlular, sizler ayrı bir yüreğin, ayrı bir mertliğin, ayrı bir hürriyet aşkının insanlarısınız. Allah (c.c.) yolunuzu açık eylesin. Burada sizlerle birlikte vatan hainliği yapan, hürriyeti, insan hak ve özgürlüklerini engellemeye çalışanların, katillerin her zaman haddinden geleceğimizi bu saatte bütün dünyaya haykırıyoruz” dedi. 

AK PARTİ’LİSİYLE, CHP’LİYSE, MHP’LİSİYLE BİRLİK OLARAK TRABZON’DAN HAYKIRIYORUZ 

Darbe kalkışımına karşı vatan hainlerinin dışında tüm siyasi partilerin bir olarak dik durduğunu kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, bunun memleket için büyük önem taşıdığını vurgularken, “Hiçbir parti ayrımı gözetmeksizin, AK Parti’lisiyle, CHP’liyse, MHP’lisiyle, DP’liyse, Saadet Parti’lisiyle, PKK’nın uzantısı olanların dışında bütün kardeşlerimizle Trabzon’dan haykırıyoruz. Bu aziz millet, bu vatanın ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü, tüm siyasi partileri ile nasıl kucaklaştığını bütün dünyaya göstermektedir. Sizlerde Trabzon’un Atatürk Alanı meydanından bunu ilan etmektesiniz. Hepinizden Allah (c.c.) razı olsun” diye konuştu. 

TRABZON MEYDANININ ÇOK FARKLI BİR ÖZELLİĞİ VARDIR 

Konuşmasında Trabzon’un meydanının Türkiye’de tüm meydanlardan ayrı biz özelliği bulunduğunu hatırlatan Gümrükçüoğlu, sözlerini özetle şu şekilde sürdürdü: “Bu alanın bütün Türkiye’de önemli bir özelliği, önemli bir farkı vardır. Demokrasi, insan hak ve hürriyetlerini savunduğu için idam edilmiş olan rahmetli Adnan Menderes, hemen tarihi Trabzon Belediye binamızın önündeki balkondan, ilk defa Trabzon’da ‘yeter artık söz milletin’ demişti. O hürriyet aşığı Başbakanımızın yoluna rahmetli Turgut Özal devam etmişti. Ve bugün Türkiye Cumhuriyetinin Başkomutanı, Cumhurbaşkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan da 2002’de yola çıktığı zaman aynı kürsünden, aynı balkondan ‘yeter artık sözde milletin, karar da milletin’ diye buradan haykırmıştı. Onun için bu meydanın ve siz asil milletimizin temsilciliğimizin önemli farkını bütün ülke biliyor.” 

VATAN HAİNLERİ DIŞINDA ÜNİFORMA GİYEN ASKERLERİMİZ BU MİLLETİN ASKERİDİR

Gecede itidal çağrısı yaparken vatan hainmleri dışındaki tüm askerlerin bu milletin askeri, TSK’nın bu milletin ordusu olduğuna değinen Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Son olarak diyorum ki inanın bu insan sevgisiyle, herkesi kucaklamakla, birlik olmakla, ‘yaratılanı hoş gör yaratandan ötürü’ anlayışının temsilcisi olarak, Trabzon olarak diyoruz ki Allah (c.c.) bizimledir, Peygamber Efendimiz (S.A.V.) bizimledir, şehidimiz şühedamız bizimledir. Kur’an bizimledir, sünnet bizimledir. Allah (c.c.) yolumuzu açık etsin.  Biz vatan hainleri dışında itidal ile hareket edeceğiz. İnsan sevgisi ile hareket edeceğiz. Vatan hainleri dışında üniforma giyen askerlerimiz bu milletin askeridir0, bu milletin ordusudur. Üniforma giyen polislerimiz bu vatanın evladıdır. 79 milyon olarak biz Trabzon’un meydanından hep beraber Allah’ın (c.c.) izniyle bu milletin birliğini ve beraberliğini muhafaza edeceğimize söz veriyoruz.” 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler