Gümrükçüoğlu: Neslimiz tükenmesin!

Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz dershanecilik hizmetinden yararlanarak üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Azim ve kararlılıkla çalıştığınızda başaramayacağınız iş yo

Gümrükçüoğlu: Neslimiz tükenmesin!

Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz dershanecilik hizmetinden yararlanarak üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Azim ve kararlılıkla çalıştığınızda başaramayacağınız iş yok. Bunu bilin. Kötü alışkanlıklardan da uzak durun ki neslimiz yok olmasın” ifadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz dershanecilik hizmetinden yararlanarak üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler ve ailelerinin motivasyonlarının yükseltilmesi ve başarıya odaklanmalarının sağlanması için Büyükşehir Belediyesi tarafından konferans düzenlendi. Kişisel Gelişim Uzmanı Turgay Şirin’in sunumuyla gerçekleştirilen konferansta Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu hazır bulundu.

SİZDEN RİCA EDİYORUM: KENDİNİZE GÜVENİN

Konferansın açılışında öğrencilere hitap eden Başkan Gümrükçüoğlu, gençliğe çok güvendiklerini ifade ederken, “Siz gençlerimiz şehrimizi, ülkemizi ve dünyayı devralacaksınız, insanlığa hizmet edeceksiniz. Bu bakımdan kendinize güvenmenizi sizden istiyorum. Sizlerden daha başarılı birisinin olmasını kabul etmenizi istemiyorum. Olabilir, siz bir defa okuduğunuzda anlayabilirsiniz, ben beş defa okuduğumda anlayabilirim. Önemli olan başaracağımıza inanıp kendimize güvenmemizdir. Bunun gereğini yerine getirmemizdir” diye konuştu.

AZİMLE VE KARARLILIKLA ÇALIŞTIĞINIZDA BAŞARAMAYACAĞINIZ İŞ YOK. BUNU BİLİN

Öğrencilere azim ve kararlılıkları çalışmaları halinde başaramayacakları iş olmadığını hatırlatan Gümrükçüoğlu, “Allah Teala (c.c.) buyuruyor ki, “İlmi dileyene, zenginliği dilediğime veririm” Neden zenginliği dilediğine veriyor sizce, insanları imtihan ediyor da onun için. Ama bakın çok önemli, ‘İlmi dileyene veriniz’ diyor. Peki ilmi dilemenin manası ne? Ben herhangi bir ilme sahip olmak için niyet edeceğim ve o dilemenin gereği olan çalışmayı, sebatkârlığı yerine getireceğim. Onun için şuandan daha geçi yok o sebatkârlığı uygulamaya hemen başlayın. Ben bu söylediklerimi kendi çocuklarıma da söylüyorum. Ancak söylemek, tavsiye etmek, anlatmanın ötesinde iradeyi ortaya koyacak olan onlar ve sizlersiniz. Yani siz kendi kararınızı vereceksiniz ve kendinize güvenerek yola çıkacaksınız. Azim ve kararlılıkla çalışacaksınız. İşte bunları yaptığınızda başaramayacağınız iş yok. Bunu bilin” ifadelerini kullandı.

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK DURUN Kİ NESLİMİZ YOK OLMASIN

Konuşmasında gençlerin kötü alışkanlıklarından uzak durmalarının milletlerin geleceği için olan önemine de değinen Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “Bakınız Hıristiyan dünyasında içkinin haramlığı yok dimi. Bizim inancımıza göre haram, Allah Teala (c.c.) boşuna haram etmemiş içkiyi. Finlandiya’ya 2009 yılında Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nın olimpiyat bayrağını devir almaya gittik. Tampere kenti var orada, belediye başkanıyla sohbet ediyoruz. O kentte yazları 20-22 saat gündüz oluyor. Malumunuz ülke Kuzey Kutbu’nda bulunan bir İskandinav ülkesi. O şehrin belediye başkanı saat 10’dan sonra yeni kuşaklarının en azından bira içmeye başladığını ve gece sabahlara kadar bunun devam ettiğini, nesillerinin yok olduğunu, görevlerini yerine getiremediklerini ve bir toplumu ayakta tutan insani kriterlere kıymet vermez hale geldiklerini söylüyor. Ve ‘ağır içkileri yasakladık da bunu (birayı) yasaklamanın yollarını arıyoruz’ diyor. Bakınız bir Hıristiyan ülkesi bile ağır içkileri yasaklıyor ve bira denen içkiyi de yasaklamanın formüllerini arıyor. Neden? Geleceklerinin yok olmaması, nesillerinin sağlıklı şekilde devam edebilmesi için. Bizim ülkemizde de genç kuşaklarımız bununla karşı karşıya. İçkiydi, esrardı, haptı, bütün bunlar toplumu dejenere ediyor, gençlerin sağlığını da maneviyatını yok ediyor. Onun için bu hususa da çok dikkat etmenizi istiyorum. Çünkü sizler bu toplumun gerçek sahiplerisiniz. Bu toplumu teslim alacak olanlar sizlersiniz. Onun için bütün kötü alışkanlıklardan kesinlikle uzak duracağınıza inanıyor, sizlere bu konuda sonuna kadar güveniyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler