Gümrükçüoğlu'ndan teşekkür ziyaretleri

Başkan Gümrükçüoğlu, muhalefet partilerinin il başkanlıklarına teşekkür ziyaretlerinde bulundu.

Gümrükçüoğlu'ndan teşekkür ziyaretleri

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, CHP, MHP ve Saadet Partisi Trabzon il teşkilatlarına teşekkür ziyaretlerinde bulundu. 

15 Temmuz darbe kalkışımı sırası ve sonrasında muhalefet partilerinin tutumu ve gerekse yaşanan terör olayları karşısında sağlanan birlik ve beraberlikten ötürü muhalefet partilerinin Trabzon teşkilatlarını tek tek ziyaret eden Başkan Gümrükçüoğlu’nun ilk durağı Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanlığı oldu.

Burada CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör ve parti yönetimi tarafından karşılanan Başkan Gümrükçüoğlu, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ifade ederken, bu süreçte sağlanan birliktelikten ötürü CHP teşkilatlarına teşekkür etti. Gümrükçüoğlu, “Ülkemizin son dönemlerde yaşadığı demokrasi dışı darbe kalkışımı ve terör olayları gibi karşılaştığı güçlüklerden ana muhalefet partisi CHP’nin bizatihi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, milletvekillerinin, parti idari kademelerinin ve il örgütlerinin, Trabzon’umuzun il başkanlığı olarak sizlerin temel insan hak ve özgürlükleri için kullandığınız beyanatlarınız, davranışlarınız ve halkın ortaya koyduğu reaksiyonlara katılmanız münasebetiyle Büyükşehir Belediyesi adına sizlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.



“İYİ Kİ DEMOKRASİ VAR”

“İyi ki demokrasi var” diyen Başkan Gümrükçüoğlu, “Demokrasimizin vazgeçilmez unsurları olan siyasi partilerden ana muhalefeti temsil eden kuruluş olarak göstermiş olduğunuz özveriye müteşekkiriz. Bugün PKK saldırısı sonucu Yomra İkisu’dan bir evladımızın şehit düştüğünü haber aldık. Hem demokrasi için gösterdiğiniz büyük özveri ve katılıma hem de kimden gelirse gelsin teröre karşı tavrınızdan ötürü de ayrıca teşekkürlerimizi ifade ediyoruz. İyi ki Türkiye’de demokrasi var diyoruz. Muhalefeti ve iktidarıyla, herkesin katkısıyla, özgürlük içinde, insanların iradeleriyle seçecekleri parlamento topluluğuyla idare edilmeyi sürdürmeyi milletimiz sizlerin bu güzel anlayışıyla birlikte devam ettirecektir” diye konuştu.

"VATANDAŞ NE DİYORSA O OLACAK”

“CHP il başkanlığında Büyükşehir Belediye Başkanımızı ağırlamak bizleri son derece mutlu etmektedir” diyerek sözlerine başlayan CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade etti. 15 Temmuz darbe kalkışımının ülkemize büyük zararlar verdiğinin açık olduğunu ifade eden CHP İl Başkanı Güngör, bu süreç sonrasında Türkiye’de içinde hoşgörü, sevgi ve saygı olan bir ortamın başladığına dikkat çekti. Başkan Güngör, “Biz demokrasi dışı olan her şeye şiddetle karşıyız. Vatandaş ne diyorsa o olacak. Halkın idaresi her şeyin üstündedir. Buna gönülden inanıyoruz. Böyle olması için ne gerekiyorsa yaptık ve yapacağız. 15 Temmuz darbesi sonucunda ülkede bir yeni dönem başladı. Bunu ikinci kurtuluş savaşı, demokrasi mücadelesi şeklinde de değerlendirebiliriz. Türkiye’de yeni bir ortam başladı. Bu yapının içinde hoşgörü var, sevgi ve saygı var. Elbette siyasi partilerimizin ayrı şeyler düşünmesi, ayrı şekilde memleketi daha iyi kalkındıracaklarını iddia etmeleri doğal haklarıdır. Ancak gerek ülke için gerek Trabzon için olunca partim ve partililerim olarak her zaman bir arada olacağız. Trabzon için yapacağınız çalışmalarda sizlere katkıda vereceğiz. Daha çok bir arada olmak, bir birimizin düşüncelerine daha çok başvurmak gibi bir gelenek oluşturmaya ihtiyaç var diye düşünüyorum. İktidar olan, ev sahibi olan yerel yönetimlerde sizlersiniz, ülke genelinde Adalet ve Kalkınma Partisi’dir. Elbette gerekli çoğunluğunuz vardır ama demokrasi için muhalefetinde görüşlerinin alınması çok önemlidir. Bu memleket bizim başka bir Türkiye, başka bir Trabzon yok” şeklinde konuştu.



“ÇALIŞMALARINIZI UNUTMAYACAĞIZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, CHP’nin ardından MHP Trabzon İl Başkanlığını ziyaret etti. Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci ve parti yöneticileri ile görüşen Başkan Gümrükçüoğlu, halkın toplandığı meydanlara MHP’lilerin eksiksiz katılmasının ülkenin ilelebet payidar kalacağının güvencesi olduğunu söyledi. Gümrükçüoğlu ziyarette yaptığı değerlendirmede, “Devlet Bahçeli başta olmak üzere bütün MHP milletvekilleriyle 15 Temmuz kanlı darbe teşebbüsünün başladığı ilk andan itibaren vatanımız ve milletimiz için verilen mücadeleye gösterdiğiniz özen, Trabzon teşkilatı olarak da katkılarınızdan ötürü; demokrasimizi, parlamenter rejimimizi, bu vatanın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumamız için önemli paydaşlığınızdan ötürü Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak Sayın Devlet Bahçeli başta olmak üzere bütün MHP teşkilatlarına şükranlarımızı sunuyoruz. Biz demokrasinin vazgeçilmez unsurları olarak iktidarı ve muhalefetiyle hep beraber ülkeye sahip çıkılacak olan bu büyük problemdeki fedakârlığınızı, memlekete ve millete sahip çıkmanızı hiç unutmayacağız. Halkın toplandığı meydanlara MHP’lilerin eksiksiz katılması bu ülkenin ilelebet payidar kalacağına bizim için güvence olmuştur. İktidarıyla muhalefetiyle siyasi partilerimizin cumhuriyet ve demokrasimizin en büyük teminatı olduğunu bir kez daha müşade ettik. İnşallah onların teminatı ile ülkemiz ve milletimiz ileriye yürüyecektir” ifadelerini kullandı.

“MİLLET VE DEVLET VARLIK SEBEBİMİZDİR”

MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci değerlendirmesinde Trabzon’da sağlanan birlik ve beraberlikte Başkan Gümrükçüoğlu’nun önemli bir payı olduğunu ifade ederken çalışmalarından ötürü teşekkür etti. Birinci, “Türk milleti ve Türk devleti bizim varlık sebebimizdir. Bu varlığa bir sıkıntı gelmesi durumunda ülkücüler olarak bugüne kadar her şeyimizi ortaya koyduk, bundan sonra da koymaya devam edeceğiz. Bizim vazifemiz musalla taşında bitecektir. Karanlık bir dönemden geçiyoruz. Bunu atlatmak için birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Bunu sağladık çok şükür. Yerelde de sağladık genelde de sağladık. Yerelde bu sağlanırken sizlerin de büyük katkıları oldu. Bu bakımdan sizlere teşekkür ediyoruz. Trabzon’da hakikaten Türkiye’ye örnek olacak bir dayanışma gösterildi. Umuyoruz ki bu dayanışma ilelebet devam eder. Ülkemizi bu karanlık tünelden çıkartarak aydınlık yarınlara ulaştırırız” şeklinde konuştu.



“ORTAK PAYDALARIMIZ VATAN VE MİLLETTİR”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, siyasi partilere teşekkür ziyaretleri kapsamında son olarak Saadet Partisi Trabzon İl Başkanlığına ziyarette bulundu. Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt ve parti yönetimi ile görüşen Başkan Gümrükçüoğlu, millete hizmet ve vatana sahip çıkmanın ortak paydaları olduğunu kaydetti. Gümrükçüoğlu, “Kanlı darbe teşebbüsü sonrasında vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için; şerefimiz, namusumuz, cumhuriyetimiz, seçilmemiz ve seçmenin halkın iradesiyle olabilmesinin dışındaki hiçbir dayatmanın kabul edilmemesi için aradan geçen günlerin tümü zarfından bizatihi Genel Merkezinizin, Genel Başkanımızın, tüm teşkilatlarımızın vatanımız, milletimiz, maneviyatımız, ahlakımız, birlikteliğimiz ve beraberliğimiz için verdiğiniz mücadeleyi Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak şükranla karşılıyoruz ve sizlere çok teşekkür ediyoruz. Gönlümüz bir ve beraberdir. Ortak paydamız millete hizmet, vatana sahip çıkmak, ahlakımızı, maneviyatımızı diri tutmak ve bu vesile ile birlikteliğimizi beraberliğimizi sürdürmektir” diye konuştu.

“SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR”

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevap Kurt ise 15 Temmuz gecesinden itibaren yapılan çalışmalardan ötürü Başkan Gümrükçüoğlu’na ve mesai arkadaşlarına teşekkür etti. Süreç boyunca ‘söz konusu vatanda gerisi teferruattır’ anlayışıyla hareket ettiklerini ifade eden Kurt, “Başta zat-ı âlinizin göstermiş olduğunuz kararlı tutumdan ötürü başta sizlere belediye bürokrasisinin tümüne ve bu sürecin gizli kahramanları belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Meydanlarda halkın ihtiyaçlarını gidermek adına belediyelerimizin ciddi katkıları oldu. Sizlere teşekkür ediyoruz. Konu vatan olunca gerisi teferruattır anlayışıyla o hadiseyi duyduğumuzda hepimiz alanlardaydık. Başta Genel Başkanımızın o gece 03.00’da parlamentoya yürüyüşü var. Meclis dışındaki bir partinin genel başkanı parlamentoya yürüdü. Korumaları, ‘başkanım güvenliğinizi sağlayamayız’ dediğinde Kamalak Hoca, ‘konu vatanda bize de şahadet yakışır, müsaade edin gideyim’ dedi. İl başkanları toplantımızda da, ‘konu vatandır gerisi teferruattır, herkes milli iradenin yanında olacaktır’ dedi. Çünkü biz bunu sadece bir darbe girişimi olarak değil, işgal olarak, iç savaş olarak görüyoruz. Kuklaları kullanan güçleri deşifre etmenin zamanı geldiğine inanıyoruz. Hep birlikte milletimizin lehine olan politikaların yanında olacağımızı deklare ediyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler