Gümrükçüoğlu, Kadınlarla Feretiko Dokudu

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Feretiko El Sanatları Kursu'nu ziyaret ederek kadın kursiyerlerle birlikte yöresel bez (feretiko) dokudu. Maçka Belediyesi'nin meslek edindirme kursları için tahsis ettiği Esiroğlu'ndaki hi

Gümrükçüoğlu, Kadınlarla Feretiko Dokudu

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Feretiko El Sanatları Kursu'nu ziyaret ederek kadın kursiyerlerle birlikte yöresel bez (feretiko) dokudu.

Maçka Belediyesi'nin meslek edindirme kursları için tahsis ettiği Esiroğlu'ndaki hizmet binasında eğitimlerini sürdüren 35 kadın ile birlikte dokuma tezgahının başına geçen Gümrükçüoğlu, yöremizin önemli el sanatlarından olan feretiko dokudu. Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan ile birlikte kursu ziyaret eden Başkan Gümrükçüoğlu, kadınlara meslek edinme imkanı sağlayan tüm kurslara ve girişimlere her zaman destek olduklarını kaydetti.

Paydaş kurumlarla düzenledikleri kurslarla vatandaşları meslek sahibi yapmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı için düzenlenen halen devam eden 35 ayrı kursta yaklaşık 950 kursiyerin eğitim gördüğünü söyledi.

Trabzon Kadın Eğitim İstihdamı Derneği tarafından hazırlanan "Girişimcilikte Kadın Dayanışması Projesi" kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Maçka Belediyesi, İş-Kur İl Müdürlüğü, Ortahisar ve Maçka Halk Eğitim ilçe müdürlüklerinin paydaş olduğu kurslar sonunda ortaya çıkacak ürünler Trabzon ve Maçka'da düzenlenecek sergilerle satılarak, kursiyerlerin aile bütçelerine katkıda bulunmaları imkanı sağlanacak. Haziran ayında sona erecek kurslar sonrası aynı kurslar yeni katılımcılarla devam edecek.

Gümrükçüoğlu, Kadınlarla Feretiko Dokudu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber