Gümrükçüoğlu: Erdoğan canını ortaya koydu!

Gümrükçüoğlu Haber61'e konuştu

Gümrükçüoğlu: Erdoğan canını ortaya koydu!
Haber 61 / Özel Haber

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayı meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, meclis toplantısının ardından Haber61'e özel açıklamalarda bulundu.
 
Gümrükçüoğlu şu ifadeleri kullandı:
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin çok kıymetli üyeleri, bir ay boyunca teknik ekiplerimizin, dairelerimizin şehre dair hazırladıkları ve alınması gereken kararları görüştüler. Çok verimli bir çalışma ayı olduğunu söyleyebilirim. Tabi önümüzdeki ayın çalışmaları ve önümüzdeki yılın ocak ayının Su kanalizasyon İdaresi’nin ve Büyükşehir Belediyesi’nin bütçelerinin görüşüleceği ay. Dolayısıyla çalışmalar daha yoğun sürecek. Onların altyapısı ve ön çalışmaları da bu ayki mecliste karara bağlanması gerekirdi.

RÖPORTAJI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Ayrıca her zamanki gibi olağanüstü gelişmeleri meclisimize getiren üyelere de teşekkür ediyoruz. Bu çerçevede Trabzon’un Ekim 2016 meclis çalışmalarının bu dediğim ilkelerin hazırlanması  ile gerçekleşmesi önemli ve verimli bir ayın gerçekleştiğini bize gösteriyor.

Trabzon’un Atatürk Alanı’nın isminin değişilmesi konusunu gündemde bıraktık. Onun sebebi şuydu; 15 Temmuz’da Türkiye demokrasi dışı, tankların tüfeklerin kullanıldığı bir darbe girişimiyle karşılaştı. Hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin, tüm insanlarımız 79 milyon ile bu dayatmaya kendilerinin hür iradeleriyle yapılan saldırıya karşı çıktılar. Tüm siyasi partilerinin burada da meclisimizde de temsilcileri var. Onlar da Trabzon’un Atatürk Alanı ve Meydan Parkı olarak anılan tarihi bölgesinde zemin olacak şekilde 27 gün boyunca toplantılar yaptılar. Bu münasebetle ve o mücadelede 242 vatandaşımızın şehadet mertebesine ulaşmasıyla birlikte 3000 civarı insanımızın yaralanmasıyla birlikte, o hatıraların tümüne, demokrasiye, halk ve özgürlüklere, cumhuriyete ve hürriyete sahip çıkmak manasında ortak bir önerge vermişlerdi. O önergedeki tanımlar tam istedikleri gibi oluşmayınca, tüm siyasi partilerin temsilcilerinin ortak düşüncesiyle bir dahaki ay karara varmak üzere gündemde kalsın komisyonda konuşulsun şeklinde bir karar oldu. Büyükşehir Belediyesi’ndeki hakikaten cumhuriyetimize, haklara ne kadar saygı gösterdiğinin göstergesiydi, bu da bizi memnun etti.
Bizim her düşünceye saygımız var. Büyükşehir  Belediye Meclisi herkesin bildiği gibi bir büyük İmar Komisyonu’nun üyelerinden oluşuyor. Dolayısıyla meslekleri itibariyle şehirciliğin gelişmesini halkın daha modern şartlarda yaşamasının konut ve yapılaşmasının yürütülmesini biliyor. Ve o uzman arkadaşlar her yönüyle bu konuları her yönüyle inceliyorlar. Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu emek veren uğraş gösteren bir belediye başkanımızdır. Onun gibi gecesini gündüzüne katan ve mesailerini bu şehrin gelişmesine adayan imar komisyonumuzun görüşlerine de saygılıyız. Çok güzel bir demokrasinin cereyan ettiği belediyemizde , ortak akılla ve temel insan hak ile özgürlükleriyle yolumuza devam edeceğiz. 
 
Bütün milletimiz gibi vatanı için canını ortaya koyan bir halkız öyle insanlarımız var. İşte o zaman 15 temmuzda  halkımız bir destan yazmıştır. O aziz milletin bir kesimi de Doğu Karadeniz’dedir. Tabiki tüm dünya mazlumlarının halklarını gözeten Recep Tayyip Erdoğan, 79 Milyon insanımızın da cumhuriyetini birlik ve beraberliğini korumakta. Her zaman olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı olduğunu da Marmaris’ten kalkan uçağıyla “Ben herhangi bir ülkeye hiçbir zaman inmem. Ölürsem vatanımda ölürüm. Milletimle beraber tankın tüfeğin karşısına çıkarım” diyerek İstanbul’a inmiştir. Milletimiz için canını ortaya koyan Cumhurbaşkanımız  tüm bölgelerimizi sevmekle beraber o tarihten sonra ilk kez Trabzon’a gelmektedir. O nedenle bu akşam Trabzon halkını havalimanında karşılamaya bekliyoruz. Büyük bir buluşma olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler