Giresun Adası'na ziyaretçilerden yoğun ilgi

Giresun’un en önemli turizm mekanlarından olan ve aynı zamanda 1. derece SİT Alanı ilan edilerek koruma altına alınan Doğu Karadeniz’in tek yaşanabilir adası ulaşım sorununun çözülmesiyle ziyaretçi akınına uğramaya başladı. Giresun Adası uygun fiyatlı tek

Giresun Adası'na ziyaretçilerden yoğun ilgi

Giresun’un en önemli turizm mekanlarından olan ve aynı zamanda 1. derece SİT Alanı ilan edilerek koruma altına alınan Doğu Karadeniz’in tek yaşanabilir adası ulaşım sorununun çözülmesiyle ziyaretçi akınına uğramaya başladı. 


Giresun Adası uygun fiyatlı tekne turuyla hafta sonunu farklı değerlendirmek isteyenler için son derece ideal bir tatil rotası haline geldi.Hafta sonları teknede kahvaltı keyfiyle deniz yolculuğuna başlayan ada yolcularını ilk bekleyen sürpriz ada iskelesindeki amazon kadınların karşılaması oluyor. Rehber eşiliğinde adayı gezen ziyaretçilere mitolojik efsanede yer alan altın spotu arayan Argonot ve Amazon Kadınların savaş sahnesi gösterisi sunuluyor.


Adanın tadını çıkarmak üzere da kıyılarındaki kayalıklarda güneş banyosu yapabilir, tarih dolu arkeolojik bölgeleri ziyaret edilenebiliyor. Her bir köşesi tarih kokan Giresun Adasından Giresun kıyılarının muhteşem manzarasına şahitlik eden ziyaretçiler iki saatlik ada turunu dolu dolu yaşayama fırsatı buluyorlar.


Hafta sonuna özel ada gezisinden son derece memnun kalanlardan birisi olan Giresunlu Sanayici İşadamı Mustafa Demirci, “Yıllarca uzaktan baktığımız adaya ulaşım sorunu çözülmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Bugün aile boyu adaya geldik, Gezdik, denizine girdik teknede yolculuk boyunca kahvaltımızı yaptık. Rehber eşliğinde adayı yeniden keşfettik. Giresun’da ada turuna, Ordu’dan, Trabzon’dan gelen misafirleri görmekte son derece memnuniyet ve umut vericidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber