Genç: TFF Trabzonspor'dan özür dilesin!

Ortahisar Belediyesi mayıs ayının ilk meclis toplantısını Başkan Av. Ahmet Metin Genç başkanlığında gerçekleştirdi. Meclis toplantısının açılışında Başkan Genç Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaya değindi. Trabzonspor'un bu sezon 9 maçta hakem hat

Genç: TFF Trabzonspor'dan özür dilesin!

Ortahisar Belediyesi mayıs ayının ilk meclis toplantısını Başkan Av. Ahmet Metin Genç başkanlığında gerçekleştirdi. Meclis toplantısının açılışında Başkan Genç Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaya değindi. Trabzonspor'un bu sezon 9 maçta hakem hatalarıyla nedeniyle puan kaybına uğradığını ifade eden Başkan Genç, yaşanan haksızlıklar nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı'nın Trabzonspor'dan ve Trabzon'dan özür dilemesini gerektiğini belirterek, "Trabzonspor bu şehrin markasıdır. Hakkımız bir şekilde yeniyor. Biz haklıyız ve haklı olmak çok büyük güçtür. Ama hakkı hakkıyla da aramak lazım. Yani haklı olduğunuz bir yerde hakkınızı arama metodunuzun da meşru ve hukuki zeminlerde olması lazım. İşte bu tatsız hadise bu takımın haklı hak arayışına halel getiriyor. Bu bize yakışmıyor ve bu nedenle de eleştiriyoruz." dedi. 

ADALET DUYGUSU KAYBOLDU

Bu konularda hamasi konuşmamak gerektiğine dikkat çeken Başkan Genç, "Şehrimiz gerçekten önemli bir şehirdir. Bu şehrin de Trabzonspor markası var. Hep haksızlıklara maruz kalıyoruz. Bunları ifade etmeye çalışıyoruz ama ne yazık ki telafi yönünde hiçbir adım atılmıyor. Belki siyaseten güçlü olmayabiliriz. Belki üç İstanbul takımından lobi açısından ve parasal açıdan güçlü olmayabiliriz.  Ama bu yol Trabzonspor'un uğradığı haksızlıkları örtecek bir durum değil. O nedenle şehrimizin imajı adına üzüntü verici bir hadisedir. Ama ben bu hadiseye gelinceye kadar yapılan haksızlıklardan dolayı futbolun en tepesindeki insanların, başta Türkiye Futbol Federasyonu başkanından başlamak üzere, Trabzon'dan ve Trabzonspor'dan özür dilemedirler diyorum. Birçok kez çok adaletsiz yönetimi nedeniyle federasyon başkanını eleştirdim ve bir kez daha eleştiriyorum. Maalesef adalet duygusunun kaybolduğu yerlerde bu tür sevimsiz hadiseler de çıkıyor. Bu bunun karşılığı olamaz, böyle bir mukayese yapmayız bile. Trabzonspor bu aşamada neye karar vereceğine dair bir olağanüstü genel kurul kararı alması lazım. Yani sırf bu konular ile ilgili genel kurul kararı alması lazım. Artık yeter, bu futbol işi olmaktan çıktı."

ÜZÜNTÜ VERİCİ BİR HADİSE

Olayın provokatif bir eylem niteliği de taşıdığını belirten Başkan Genç, bu nedenle arkasındaki sorumluların ve nedenlerin de ortaya çıkarılması gerektiğini ifade ederek, "Trabzonspor'un bu haksızlıklar karşısında oturup, düşünüp karar vermesi lazım. Biz bu olayı başlı başına bir provokasyondur demeksizin şiddeti şiddetle reddediyoruz. Bu şehir güçlü bir şehirdir. Bu badireleri atlatır. Tüm takımın, kadronun, yöneticilerin bunu düşünmesi lazım. Bu takım, bu şehrin kimliğidir, karakteridir, duruşudur. Bu iş sadece bir futbol müsabakası değildir. Kendimize gelip bu mücadeleyi beraber yapmamız lazım. Biz birlikte mücadele veremedik. Hakkımızı güzel bir şekilde arayamadık. Ben bir kez daha Trabzon adına üzüntü verici bu hadiseden dolayı üzüldüğümüzü ifade etmek istiyorum. Şehir adına federasyondan bir kez daha düşünüp karar vermesini talep ediyorum. İki dakika eylemi yapacaklarına iki dakika Trabzonspor'dan özür dilesinler." 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler