Gazetecilerden Vefa Örneği

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyetinin organizasyonunda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle Turhan, Emirler Mezarlığında bulunan kabri başında anıldı.   Cemiyet Başkanı Sezai Köprülü, yönetim kurulu üyeleri ve gazetecilerin katıldığı etkinlikte Turhan’ı

Gazetecilerden Vefa Örneği
Gümüşhane Gazeteciler Cemiyetinin organizasyonunda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle Turhan, Emirler Mezarlığında bulunan kabri başında anıldı.
 
Cemiyet Başkanı Sezai Köprülü, yönetim kurulu üyeleri ve gazetecilerin katıldığı etkinlikte Turhan’ın ruhu için dualar okuyan gazeteciler, onun mücadele timsali yapısını hiçbir zaman unutmadıklarını ve unutmayacaklarını söyledi.
 
20160110aw627926_01.jpg
 
Programın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, Turhan’ın 13 Aralık 2011 tarihinde yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak hayatını kaybettiğini hatırlattı.
 
Turhan’ın aylık olarak çıkardığı Ekin gazetesi için verdiği mücadeleyi hiçbir zaman unutmadıklarını belirten Köprülü, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle yaptığımız etkinlikler kapsamında merhum Şahinde Turhan hocamızı da ziyaret ettik. Bu vesileyle ahrete göç etmiş tüm gazetecilerimize Allah’tan rahmet, kalan duayen gazetecilerimize de sağlıklı ve mutlu günler diliyorum” dedi.
 
“Geçmişine sahip çıkmayan geleceğinden emin olamaz” diye konuşan Köprülü, Turhan’ın basın camiasında önemli izler bıraktığına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Tek başına mücadelenin yaşayan bir örneğiydi bizim için. Gümüşhane’nin ilk ve tek kadın gazete sahibiydi. Bize çok şey öğretti. Tek başına mücadelenin ne olduğunu öğretti. Şimdiki şartlarımız her geçen gün daha da iyiye gidiyor. O, o günkü şartlarda tek başına kapı kapı gezerek, haberden habere koşardı, dağıtımını da kendisi yapardı, mücadele timsaliydi.”
Köprülü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde, Gümüşhane Belediyesinden Şahinde Turhan’ın adının bir cadde yada sokağa verilmesini talep ettiklerini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler