Fındıkta analiz zamanı!

Giresun'da yeni sezon öncesi fındık yapraklarının analizi yapılmaya başlanıldı.Fındık Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Gökhan Kızılcı, yaprak analizi yaptırmak isteyen çiftçilerimiz olursa bu önümüzde ki dönem yaprak analizi yaptırmak için uygun vakit olduğ

Fındıkta analiz zamanı!

Giresun'da yeni sezon öncesi fındık yapraklarının analizi yapılmaya başlanıldı.

Fındık Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Gökhan Kızılcı, yaprak analizi yaptırmak isteyen çiftçilerimiz olursa bu önümüzde ki dönem yaprak analizi yaptırmak için uygun vakit olduğunu söyledi.

Çiftçilerin tekniğine uygun bir şekilde yapraklarını alıp enstitümüzün yaprak, toprak analiz laboratuvarında analizlerini yaptıra bilirler diyen Kızılcı, “Yapılan analizin sonucu elde edebilirler. Yapılan analiz ile atılan gübrelerin bitki tarafından alınıp, alınmadığının göstergesi bu analizler olacaktır. Bu dönemde o analizlerini yaptıra bilirler” dedi.

Zirai mücadele konularında özellikle bu yıl külleme hastalığının oldukça yoğun bir epidemi yaptığını belirten Kızılcı, “Külleme hastalığı oldukça genişledi ve fındık bahçelerimiz de gözüktü. Bunlarla ilgili ilaçlama tavsiyelerimizi yapmıştık. İlaçlama yapan çiftçilerimizin bu ilaçlamaların faydalarını gördüklerini düşünüyoruz. Biz de kendi bahçemizde yaptığımız ilaçlamalarda bu hastalığı belli seviyede engelledik ve şiddetinin artmasını, yayılmasını önledik. Bu hastalıklarla mücadeleyi yapan çiftçilerimizin hasattan sonra da özellikle küllemenin gelecek yıl tekrar çıkmaması için hasattan sonrada bir ilaçlama yapmalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

gokhan-kizilci.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber