Fındıkları emanete vermeyin!

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, emanete bırakılan fındıkların fiyatının olumsuz yönde etkilendiğini belirterek, üreticileri bir kez daha ürünlerini emanete bırakmamaya çağırdı. Karan, fındık fiyatındaki düşüşe dikkat çekerek, pazara indirilen

Fındıkları emanete vermeyin!

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, emanete bırakılan fındıkların fiyatının olumsuz yönde etkilendiğini belirterek, üreticileri bir kez daha ürünlerini emanete bırakmamaya çağırdı. Karan, fındık fiyatındaki düşüşe dikkat çekerek, pazara indirilen emanet fındık oranının yüzde 20 olduğunu ifade etti.

Fındık fiyatında Eylül ayı sendromu yaşandığını vurgulayan Karan, "Eylül ayının girmesiyle birlikte fındık fiyatı düşüşe geçti. Sezon başı 13 lira seviyelerinde alınıp-satılan fındık fiyatı 11 lira seviyelerine kadar geriledi. Bunun da en büyük etkeni emanet ve pazara birden ürün indirilmesidir. Acil ihtiyacı olan üreticilerimizin ve gurbetçilerimizin bir an önce ürünlerini ucuz pahalı satıp paraya çevirmesi makul ve mantıklı. Ancak fiyatları olumsuz yönde etkileyen emaneti hoşgörüyle karşılamak mümkün değil. Yaptığımız piyasa araştırmasında geçen hafta içinde emanete bırakılan fındık miktarı rekoltenin yüzde 20 oranında. Bu da fiyatların otomatikman düşmesine neden olmakta. Ne yazık ki, tüm uyarı ve çağrılara rağmen üreticilerimiz alın terlerini emanete bırakarak, sanayicinin ihtiyacı karşılamaktadır" dedi.

"Üreticilerimiz en azından Eylül ayında direnerek ürünlerini emanete bırakmamalı" diyen Karan, "Fındıkta Eylül ayı sanayici acısından bayram ayı olarak görünüyor. Birden pazara inen ve emanete bırakılan ürünü depolayarak stok yapıyor. Fiyatta istenilen rakamlara ulaşmıyor. Sezon başından beri ifade ettiğimiz gibi bizim ürünümüzün bu yılki değeri en az 15 lira. Bu fiyatın da altında işlem gören fındıklar alın teri hırsızlığıdır. Emanete bırakan üreticilerimize bir kez daha sesleniyoruz; bu haksızlığa ortak olmayın. Ürününüzü emanete bırakmayın. Belki siz fındık fiyatı yükseldiğinde kar edeceksiniz ama şu anda ürününü değerinin altında satan üreticilerin hakkının gasp edildiğini unutmayın" şeklinde konuştu.

Fındıkları emanete vermeyin!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber