Fındık üreticisi kasım ayında bunlara dikkat!

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındık üreticilerinin, kasım ayında bahçelerinde bakım ve zirai mücadeleye devam etmesi gerektiğini söyledi.   Karan, fındık hasadının sona ermesinin ardından bahçelerde bakım ve zirai mücadele başlatıldığını b

Fındık üreticisi kasım ayında bunlara dikkat!
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındık üreticilerinin, kasım ayında bahçelerinde bakım ve zirai mücadeleye devam etmesi gerektiğini söyledi.
 
Karan, fındık hasadının sona ermesinin ardından bahçelerde bakım ve zirai mücadele başlatıldığını belirtti.
 
Kış mevsiminin başlangıcı sayılan kasım ayında, havaların uygun olduğu zamanlarda bahçelerde ayıklama işlerine devam edilmesi gerektiğini vurgulayan Karan, kışlık yani fosforlu gübre verilmesi geciken yörelerde bu işlerin tamamlanması gerektiğini ifade etti.
 
Karan, fındığın bol üren verebilmesi için yetiştiği toprağın PH'ının 5-7 arasında olması gerektiğine dikkati çekerek, "Bu ay, toprak ve yaprak analizlerinin sonucunda tavsiye edilen kireç, fındık ocaklarının dal izdüşümlerine serpildikten sonra 5-10 santimetre derinlikte çapalanarak toprağa karıştırılıp verilmeli. Kışlık gübrelerle, kirecin aynı anda verilmemesi tavsiye edilmektedir" dedi.
 
Mayıs aylarında mücadele edilen virgül koşnili ile bu ayda da ilaçlı mücadele yapılabileceğine işaret eden Karan, öte yandan kurumuş dalların toplanarak dalkıran ile de mücadele edilebileceğini anlattı.
 
Karan, kış mevsimi bol yağışlı geçen bölgelerde çiftlik gübresinin bu aydan itibaren, mart ayına kadar bahçelere uygulanabileceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber