Fındık üreticisi 15 liranın üzerinde fiyat bekliyor

ORDU'da Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, geçen hafta başlayan fındık hasat döneminin devam ettiğini üreticinin bu yıl ürününe 15 liranın üzerinde fiyat beklediğini söyledi. Ordu'nun sahil ve orta kesiminde bir haftadır fındık hasadı devam ederk

Fındık üreticisi 15 liranın üzerinde fiyat bekliyor

ORDU'da Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, geçen hafta başlayan fındık hasat döneminin devam ettiğini üreticinin bu yıl ürününe 15 liranın üzerinde fiyat beklediğini söyledi.

Ordu'nun sahil ve orta kesiminde bir haftadır fındık hasadı devam ederken, üreticinin gözü kulağı da serbest piyasada oluşacak fiyata çevrildi. Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, geçen sezon fındık fiyatının 20 liranın üzerine kadar çıktığını hatırlatarak bu yıl serbest piyasada 15 liranın üzerinde bir fiyat beklediklerini kaydetti. Üreticinin emanete fındık bırakmamasını isteyen Cörüt, "Üreticilerimiz ihtiyacı kadar fındığı pazara indirsin. Fındığımızın para edebilmesi, değerinde satılması üreticilerimizin elinde. Üreticilerimiz fındığı iyi muhafaza etsinler, fındık yeşil altın. Fındık ileriki aylara doğru çok değerli olacak emanete fındık bırakmasınlar" dedi.

Fındık üreticisi evli ve 5 çocuk babası 62 yaşındaki Şenel Gücüklüoğlu ise fındığına en az 15 lira fiyat beklediğini belirterek, "Çok şükür bu sene mahsül iyi görünüyor ama 15 liranın altında fiyat oluşursa maliyete gidecek. Çilemiz büyük, yamaç arazide sabah 7'de bu sıcak havada fındığa başlıyoruz, akşam 6'ya kadar topluyoruz. Yerli fındık işçisi yok, dışarıdan gelenler de toplayamıyor. Biz de çoluk çocuk topluyoruz. 15 liranın üzerinde fiyat olursa ancak alın terimizi alırız, aşağısı kurtarmaz" diye konuştu.

1c48fb499511781c5087064e3e5a097c.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler