Fındık rekolte tahmini açıklandı

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Edip Sevinç ve İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatılar Birliği Başkanı Ali Haydar Gören müştereken yaptıkları basın açıklaması ile FTG tarafından yaptırılan 2015 ürünü fındık reko

Fındık rekolte tahmini açıklandı
Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Edip Sevinç ve İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatılar Birliği Başkanı Ali Haydar Gören müştereken yaptıkları basın açıklaması ile FTG tarafından yaptırılan 2015 ürünü fındık rekolte tahmin çalışmasına ilişkin sonuçları kamuoyu ile paylaştı.
 
"Bilindiği gibi fındık rekolte tahminleri her yıl bu aylarda gündemin önemli maddelerinden birisini teşkil etmektedir. 
 
Ülkemizde her yıl birkaç farklı rekolte tahmini yapılmaktadır, ancak Fındık % 90'ı ihraç edilmekte olan bir emtia olduğu için, önemli olan, fındığı ürünlerinde kullanan, tüm sektör paydaşlarının hangi rekolteye itibar ettiğidir.
 
Memnuniyetle müşahade edilmektedir ki; Fındık Tanıtım Grubu tarafından yaklaşık 6 yıldan bu yana aynı ekibe yaptırılan rekolte tahmin çalışmaları; artık yurt dışındaki sanayiciler tarafından da baz alınan rekolte niteliğini kazanmıştır. Bu realite, yurt içinde çok farklı rekolte tahminleri açıklanıyor olmasını da bir anlamda önemsiz hale getirmiştir.
 
Bu vesileyle Fındık Tanıtım Grubu'nun Yüksek Ziraat Mühendislerinden oluşan rekolte tahmin ekibini;  ihracat, iç tüketim ve stoklar hesaplandığında tahminlerinde çok büyük isabet sağladıkları ve bu meşakkatli görevi layıkıyla yerine getirdikleri için bir kez daha tebrik eder, başarılarının daim olmasını dileriz.
 
Bu yıl fındık üreten İllerdeki seçilmiş bahçelerde, hava şartlarındaki değişiklikler nedeniyle 5 kez incelemelerde bulunan FTG Rekolte Tahmin Komitesi'nin çalışmalarına göre 2015 ürünü fındık rekolte tahmini 733.246 ton/Kabuklu olup, rekoltenin İller bazındaki dağılımı ilişik tabloda sunulmaktadır. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber