Fındık için üretici direnecek

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, "Fındık fiyatı yeniden yükselişe geçip 15 lira seviyesine ulaşana kadar direnmeye devam edeceğiz" dedi.   Karan, yaptığı yazılı açıklamada, fındık fiyatında bir panik havası oluşturularak üreticinin emanetteki

Fındık için üretici direnecek
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, "Fındık fiyatı yeniden yükselişe geçip 15 lira seviyesine ulaşana kadar direnmeye devam edeceğiz" dedi.
 
Karan, yaptığı yazılı açıklamada, fındık fiyatında bir panik havası oluşturularak üreticinin emanetteki ürünlerinin satışının gerçekleştirilmesine çalışıldığını öne sürdü.
 
Açıklamasında, "Üreticinin güvenip emanet ettiği ürününe ihanet edenler, yarın bunun faturasını misli misline ödeyecektir" ifadesini kullanan Karan, "Atalarımızın dediğini gibi 'ağlayanın malı gülene hayır etmez'. Sezon başı üreticinin fındığını depolayıp ihtiyacını karşılayanlar, şimdi kardan kar etmenin hesabını yapıyor. Fındık fiyatıyla oynayanlar artık bu oyundan vazgeçmelidir. Bir taraftan üreticinin alın teri üzerinden prim yapıp övüneceksin, diğer taraftan üreticinin hakkı olan fındık fiyatını kafana göre düşüreceksin. Yok öyle yağma. Üretici olmazsa ne tüccar olur ne de ihracatçı olur" değerlendirmesini yaptı.
 
Karan, dünyanın Türk fındığını tükettiğinin herkes tarafından bilindiğine işaret ederek, şunları kaydetti:
 
"Türk fındığının çürüğü dahi para ediyor. Üreticiler adına bir kez daha fındık fiyatıyla oynayanları bu oyunlarından vazgeçmeye çağırıyoruz. 14-15 liradan fındık alıp da satamayarak denize mi döktünüz? Yoksa kırıp kırıp yediniz mi? Satıp para kazandınız. Allah daha çok kazanmayı nasip etsin, gözümüz yok ama bizim da alın terimizle oynamayın. Sezon başından beri 15 liranın altında bir fiyatı kabul etmedik. Fındık fiyatı yeniden yükselişe geçip 15 lira seviyesine ulaşana kadar direnmeye devam edeceğiz. Emanette fındığı bulunan üreticiler de direnmeli. Fındık fiyatındaki düşüşün sürmesi durumunda Ziraat Odaları olarak gerekli girişimlerde bulunarak üreticinin hakkını sonuna kadar savunacağız."
 
Karan, serbest piyasada, Giresun kalite tombul fındığım kilogramının 11 lira, levant kalite fındığın kilogramının ise 10,50 liraya kadar gerilediğini bildirdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber