Fındık hasadı rekoltenin altında kaldı

Trabzon'da fındık hasadının rekoltenin altında kaldığı belirtildi.

Fındık hasadı rekoltenin altında kaldı
Trabzon Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu ve Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu, şu an görünen tablo itibariyle belirlenen rekoltenin de altında fındık hasadının gerçekleştiğini söyledi. 

Fındıkta rekoltenin bundan sonra 15 Temmuz'dan sonra belirlenmesinin daha uygun olacağını belirten Kozoğlu, doğal olaylardan ötürü fındığın kaybolduğunu kaydetti.

Kozoğlu “Temmuz ayından önce görünen fındık miktarı olmadı. Dalda bir şeyler görüldü ancak gerek küllenme hastalığı, gerek iklim şartlarından ötürü fındıkta beklenen randıman olmadı. Rekoltenin bana göre Temmuz’un 15’inden sonra belirlenmesi gerekiyordu. Çünkü Temmuz ayında önemli bir dökülme oluyor. Rekoltenin daha isabetli olabilmesi için Temmuz’un 15’inden sonra yapılması bundan sonraki yıllar için daha iyi olacaktır. Tarım Bakanlığı'nın yaptığı rekolte doğrudur ancak arada 15-20 gün gibi bir sürü var. O arada doğal olaylardan (yağmurdan, küllenmeden, kuraktan) dolayı dökülmeler yaşandı. Şu anki tablo rekoltenin altında fındık hasadının gerçekleşeceği görülüyor. Vatandaşlarla sürekli görüşüyoruz. Kimisi bize 'Geçen sene bahçeden zülüf olarak 18 çuval topladım bu sene de 6 çuval toplayamadım' diyor. Vatandaşın 22 dönüm fındık bahçesi var, 200 kilo fındık toplayamıyor. Ordu’nun rekoltesi 210 binden 115 bine düştü, Giresun’da yarıdan aşağı düştü, Trabzon’da fındıklarda bayağı hasar var. Trabzon’da daha önce yevmiyeci arabaları gider gelirdi. Vatandaş köylere fındık toplamaya giderdi. Şimdi böyle bir trafikte yok artık. Fındık olmadığı için üretici kendi fındığını kendi topluyor. Bu sene üretici fındık konusunda mağdur olacak, fındık yok” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler