Fındık fiyatı ne kadar? - Yeni sezon'da fındık fiyatı!

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası(OTSO) Fındık Komitesi Başkanı Evren Enginyurt, Ordu'da 2015 sezonun ilk fındıklarının pazara inmeye başladığını belirterek, "Yeni sezonda 50 randıman kabuklu fındık 12 TL'den satışa sunuldu. Üreticilerimiz sabırlı olur 15-20 g

Fındık fiyatı ne kadar? - Yeni sezon'da fındık fiyatı!
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası(OTSO) Fındık Komitesi Başkanı Evren Enginyurt, Ordu'da 2015 sezonun ilk fındıklarının pazara inmeye başladığını belirterek, "Yeni sezonda 50 randıman kabuklu fındık 12 TL'den satışa sunuldu. Üreticilerimiz sabırlı olur 15-20 gün beklerse istedikleri 13-14-15 TL gibi rakamlara fındıklarını satabilirler" dedi. 
 
Ordu'da 2015 yılı hasat sezonun başlaması ile birlikte bazı üreticiler fındığını pazara indirmeye başladı. Fındıkta toplama işlemleri sahil ve orta kesimlerde yoğun bir şekilde devam ederken, havaların elverişle geçmesinin de etkisiyle üreticiler fındığını güneşli havalarda kurutup pazara indirmeye başladı.
 
Sezonun kurutulmuş 50 randımanlı ilk fındığı 12 TL'den satılmaya başlandı. Konuya ilişkin açıklama yapan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası(OTSO) Fındık Komitesi Başkanı Evren Enginyurt, sezonun ilk fındıklarının pazara inmeye başladığını söyledi. Sezonun ilk fındığının 12 TL'den alınmasının üreticiyi korkutmaması gerektiğini ifade eden Enginyurt, üreticilerden sabırlı bir şekilde beklemelerini istedi.
 
"ÜRETİCİLERİMİZ SABIRLI OLSUN"
 
Üreticilerin istedikleri rakamlara fındıklarını satabilmesi için şuanda pazara makul oranda fındık indirmeleri gerektiğini aktaran Enginyurt, "Şu anda Ordu'da kurutulmuş 50 randımanlı sezonun ilk fındığı 12 TL'den satılmaya başlandı. Üreticilerimiz 15-20 gün direnir de pazara mal indirmezse ve pazara makul bir mal gelirse o zaman fiyat 13-14-15 gibi üreticinin istediği fiyata çıkacak gibi gözüküyor. Bu konuda fiyatın belirleyicisi üreticinin kendisi olacaktır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber