Etkili yağış heyelana neden oldu

Belediye ekipleri müdahale etti. 

Etkili yağış heyelana neden oldu

Trabzon genelinde dün gece yarısından itibaren etkili olan sağanak yağış, Araklı ve Sürmene'nin birçok mahallesinde heyelanların yaşanmasına sebep oldu. Sürmene ilçesinin Güney, Armutlu, Fındıkoba ile Araklı ilçesinin Yüceyurt, Yeşilyurt ve Çamlıtepe mahalleleri heyelan olaylarından ağırlıklı olarak etkilendi. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, sabah 04.00’dan itibaren heyelan olaylarının yaşandığı bölgelere müdahale etti. Bölgede 20 araç ve iş makinesi ile çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolların açılması, menfez temizliği ve heyelanların kaldırılması çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.  



Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu heyelan bölgelerinde sürdürülen çalışmaları yerinde denetledi. Sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi alan ve mahalle sakinleri ile görüşen Başkan Gümrükçüoğlu, yaşanan heyelan olayları sırasında can kaybı yaşanmadığını ifade ederken, “Şükürler olsun ki can kaybımız yok. İlçe belediyelerimizle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölgede daha çok menfezlerin tıkanması ve toprak kayması gibi heyelan olaylarının yaşandığını gördük. 3 evimiz malzeme ile dolmuş. Maddi kayıplar kısa sürede telafi edilecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız olarak sürdürecek. Bu mahallelerimiz normale dönene kadar iş makinelerimiz buralardan çıkmayacak. Sonrasında da yine gerekli çalışmalar icra edilecek” dedi. 





HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler