Esnaf Destek İstiyor!

Konuya ilişkin açıklama yapan Aydın Bostancıoğlu, farklı sektörlerde hizmet veren birçok esnafın çırak bulamadığını belirtti. Her ay Ankara'da tüm oda başkanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantılarda çırak sorununu dile getirdiklerini belirten Bostancı

Esnaf Destek İstiyor!
Konuya ilişkin açıklama yapan Aydın Bostancıoğlu, farklı sektörlerde hizmet veren birçok esnafın çırak bulamadığını belirtti. Her ay Ankara'da tüm oda başkanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantılarda çırak sorununu dile getirdiklerini belirten Bostancıoğlu, çıraklık eğitiminde uygun şartların oluşması ile mesleklerin devamlılığının sağlanacağını ifade etti.
 
"GÜNLÜK 20 TL YARDIM VERİLMELİ"

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak çıraklık eğitiminin iyileştirilmesi için istekte bulunduklarını ve bu isteklerin değerlendirilmeye alındığını aktaran Bostancıoğlu, "Her ay tüm oda başkanlarımızın katılımı ile Ankara'da değerlendirme toplantısı düzenliyoruz. Bu toplantılarda herkes oda bünyesinde yaşanan sıkıntıları, talepleri ve istekleri masaya yatırıyor. Biz de Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak çırak yetiştirme konusunda iyileştirme yapılmasını bu toplantılarda dile getirerek çıraklık eğitiminin geliştirilmesini istiyoruz. Biz taleplerimiz çerçevesinde çıraklık eğitimi alacak olan gençlerin aileye ve işverene olan yükünü hafifletmek amacıyla İş-Kur tarafından desteklenmesini istedik. Bu kapsamda yol ve yemek ihtiyaçlarının karşılanması için günlük 20 TL verilmesini ve çırakların yaptıkları işe özendirilmesini talep ettik. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü yetkilileri bizim bu taleplerimizi değerlendirmeye aldı. Hükümetimizin de bu yönde bir takım çalışmaları olduğunu biliyoruz. Bizim isteğimiz bu taleplerin karşılanması ve gençlerin çıraklığa özendirilmesi. Bir takım düzenlemelerin yapılmaması halinde 10-15 yıl sonra birçok meslek alanında usta yetişmeyecek hale gelebilir. Bizim tek amacımız işverene ve aileye yük yüklemeden çırak yetiştirmek ve mesleklerin devamlılığını sağlamak" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler