Erdoğan Trabzonspor kaşkoluyla seslendi

Erdoğan Trabzonspor kaşkoluyla Trabzonlulara seslendi.

Erdoğan Trabzonspor kaşkoluyla seslendi
Haber 61 / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Karadeniz programı kapsamında Trabzon’a geldi. Konya’daki programının ardından uçakla Trabzon Havalimanı’na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Trabzon’un ilçelerinden ve çevre illerden gelen vatandaşlar coşkuyla karşıladı. Mehteran takımımın da hazır bulunduğu karşılamada vatandaşlar Türk bayraklarını dalgalandırdı. Cumhurbaşkanı’nın uçağının havalimanına inmesiyle beraber bekleyen coşkulu kalabalıktan çığlık ve ıslık sesleri yükseldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Cumhurbaşkanı Erdoğan programı için Trabzon'a geldi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarının satırbaşları:

- İnanıyorum ki sizler 15 Temmuz'daki o ruhun bugün yeni bir dirilişiniz.

- Biz sadece Allahın huzurunda rükuda eğiliriz. Bunu dışında bize eğilmek yaraşmaz yakışmaz. Bugüne kadar kula kul olmadık, bundan sonrada olmayacağız. Onu Pensilvanya'ya kul olanlar düşünsün. Kul olmak onların ahlakıdır onların huyudur. 

- Kardeşlerim bana idam isteriz diyor. Bende onlara diyorum ki, 241 15 Temmuz şehidimizi affetme yetkimiz yoktur. Şehitlerimizin failleri asla affedilemez. Yasalarımızda idam yok, çıkartıldı. Diyorum ki, çıakrtan parlamentoydu. Şimdi bunu yine parlamento getirebilir. Siyasi partilere düşen hemen gündeme almak suretiyle genel kurula getirmek. Genel kurula getirilirse ve geçerse onaylarım. Bu ülkede Gabar dağlarında şehit edilen mehmetçiklerimizin katillerini biz affedemeyiz. Tendürek'te şehit edilen mehmetimin katillerini affedemeyiz. 241 şehidimizin katillerini affedemeyiz 2194 gazimiz var bunu affedemeyiz. 

- Bunların yaptıkları devlete karşı işlenen suçlar değildir. Birinci derecede bireye karşı işlenen suçlardır. Bu millet için herşeyi veririz. Candan da yardan geçeceksiniz. İşte biz bu noktadayız. 

- 15 Temmuz gecesi bunlar zannettiler ki bizim F-16'larımız var, silahlarımız var, tanklarımız var. Hep beraber o gece gövdelerimizi siper ettik. Tankların altına yattı bizim insanlarımız. Ve bu kardeşlerimiz şehadete yürüdüler. Akçaabatlı Samet de şehadete yürüdü. Dünya makamları gelip geçici. Her şeyin burada kalıyor. Cumhurbaşkanı olsam ne yazar olmasam ne yazar, bunların hepsi geçici. 

- Bu milletin dünyada başka benzeri yok. Bu millet azizdir. bu milelt gerçekten yücedir. Çünkü o 15 Temmuz gecesinde 'Haydi meydanlara' dediğimiz zaman bu kardeşiniz size Facetime'dan seslendiği zaman sizler meydanlara döküldünüz ya, 1 saat içerisinde sizler 81 vilayetin meydanlarını doldurdunuz ya bu millet hiçbir şeye benzemez. Allah sizlerden razı olsun. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Zaten 15 Temmuz'dan sonra benim tüm arkadaşlarımın yükü daha da arttı. 

- Konya'da bugün söyledim. Biz inlerine gireceğiz dedik mi, dedik. Girdik mi, girdik. Şimdi kaçıp gidiyorlar. Paralel devlet diye birşey çıkarmışlar. Böyle birşey yok ve olamaz. 

- Güneydoğu'da terörle mücadelemiz devam ediyor ve edecek. Bu alçaklar Karadeniz’e sızmaya çalışıyor. Maçka’nın uşakları sokmayın onları buraya. Giresun’un Ordu’nun uşakları sokmayın buraya. Bu mücadele öyle yoğun devam ediyor ki bizim için PKK neyse FETÖ aynı DEAŞ aynı biz hepsi ile mücadeleyi devam ettireceğiz. Gelecekleri varsa görecekleri var. 80 Milyon tek millet, 2 tek bayrak. Bu bayraktan başka bayrak yok. Fırsat vermeyiz, tüm mücadelemizi vereceğiz. 

- İnşallah Süleyman kardeşimle beraber iç güvenlikte önemli adımlar atacağız. Durmayacağız. 780 bin kilometrekare tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek millet. 

- Şimdi Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma zamanı.


Cumhurbaşkanı Erodğan, konuşmasının ardından teşekkür ederek memleketi Rize'ye hareket etti. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber