Dünyanın gözü Trabzon’da olacak

Trabzon'da yapılacak olan GYMNASİADE 2016 oyunları öncesinde Başkan Karakullukçu ziyaretlerini sürdürüyor.

Dünyanın gözü  Trabzon’da olacak

11-18 Temmuz tarihleri arasında Trabzon’daki 11 spor kompleksinde gerçekleştirilecek olan GYMNASİAD 2016  için  hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. 

Olimpiyatlar kenti Trabzon Türkiye’nin ikinci olimpik organizasyonu GYMNASİAD 2016’ya hazırlanıyor. 

40 ülkeden 2500 sporcu ve teknik heyetinin Trabzon’da ağırlanacağı, ISF Okul Sporları Federasyonu öncülüğünde gerçekleştirilecek olan GYMNASİAD 2016 Dünyanın 3. Büyük spor organizasyonu olarak nitelendiriliyor. 
Trabzon’un bugüne kadar Türkiye’nin ve Dünyanın önemli spor organizasyonlarına ev sahipliği yaptığını belirten Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu, GYMNASİADE 2016’dan da Trabzon’un anlının akıyla çıkacağını ifade etti. 

Çalışmalar çerçevesinde Okul Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri Ali Faik Hacıoğlu ve Ali Turhan ile birlikte Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoglu ve KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal’ı ziyaret ederek organizasyon hakkında fikir alışverişinde bulunan Karakullukçu Trabzon’un tüm bileşenleri ile birlikte muhteşem bir organizasyona imza atmak için azami gayret sarf ettiklerini ifade etti. 
 


TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI İLİ TRABZON

Hazırlıkların son aşamaya geldiğini kaydeden Başkan Karakullukçu, ‘Tarihinde önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış kültür, tarih ve spor kenti Trabzon, 2007 yılında Karadeniz Oyunları, 2011 yılında Avrupa Gençlik Olimpik oyunları (EYOF), ISF Hentbol Dünya şampiyonası gibi çok büyük organizasyonlardan anlının akıyla çıkmış, tam not almıştır.

Şimdi sırada GYMNASİADE 2016 var. Dünyanın 3. büyük spor organizasyonu olan GYMNASİADE 2016 için federasyonumuz yönetim kurulu üyeleri, bakanlıklarımız ve şehrimizin yerel yönetimleri ve mülki idaresi ile uyum içinde hazırlıkların son aşamasına gelmiş bulunmaktayız. 

Dünyanın gözünün Trabzon’un üzerinde olacağı bu organizasyonumuz, Trabzon’daki olimpik spor tesislerimizde yapılacak. 

Trabzon, spor tesisleri bakımında Türkiye’nin en kapsamlı illeri arasındadır. Bu komplekslerin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu kompleksler sayesinde Trabzon’un daha bir çok olimpik, uluslararası organizasyona ev sahipliği yapacağından şüphem yok. 

11 Temmuz 2016 tarihinde açılış seremonisi ile start alacak olan organizasyonumuzda, 40 ayrı ülkeden 2500’ün üzerinde sporcuyu Trabzon’da ağırlayarak müsabakalara katılımını sağlayıp, boş vakitlerinde de şehrin tarihi ve turistik yerlerini görmelerini sağlayarak turizme de katkı sağlamayı hedefliyoruz. Trabzon’da gerçekleştirilecek müsabakalarımızı gerek uydudan gerekse internet ortamından canlı yayınlar ile tüm dünyaya izleteceğiz. Okul Sporları Federasyonu olarak Trabzonspor gibi önemli bir marka ile dünyaya nam salmış Trabzon’umuzun kapılarını bir kez daha dünyaya açmış olacağız. Tüm spor severleri 11-18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek GYMNASİADE 2016‘nın 12 Temmuz’da Hayri Gür Spor Salonu’nda yapılacak olan açılış seremonisi ve 18 Temmuz tarihine kadar devam edecek olan spor müsabakalarına bekliyoruz. 
 





 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler