"Dünya Standartlarında Bir Uygulama"

Ünye Belediyesi tarafından 20 Ağustos tarihinde ihaleye çıkılarak başlatılan çöp konteynerlerinin yer altına alınması çalışmaları uygulamanın başlaması ile birlikte vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı. İlçe genelinde, yer tespitlerinin tamamlanmasını

"Dünya Standartlarında Bir Uygulama"
Ünye Belediyesi tarafından 20 Ağustos tarihinde ihaleye çıkılarak başlatılan çöp konteynerlerinin yer altına alınması çalışmaları uygulamanın başlaması ile birlikte vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı. İlçe genelinde, yer tespitlerinin tamamlanmasının ardından başlayan ilk etap çalışmalarında Niksar Caddesi, Saray Caddesi, Atatürk Mahallesi ve sahil şeridi boyunca 32 noktada uygulama başlatıldı. Çöp konteynerlerinin yer altına alınması uygulamasının yanı sıra 30 noktada da eski konteynerler yenileri ile değiştirilerek daha modern bir görüntü oluşturuldu. İlçe genelinde uygulanan yer altı çöp konteyneri uygalaması vatandaşlar tarafından da beğeniyle karşılandı.
 
ÇAMYAR: "DÜNYA STANDARTLARINDA BİR UYGULAMA"
 
Yer altı çöp konteyneri uygulaması hakkında bilgiler veren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, yeni uygulama ile çöplerin sokak hayvanları tarafından dağıtılmasının engellendiğini, kötü koku ve haşere üremelerinin önüne geçilerek halk sağlığı açısından daha hijyenik bir ortam oluşturulduğunu belirtti. Mart ayı itibariyle yer altı çöp konteyneri uygulamasının belirlenen tüm alanlarda hizmete gireceğini aktaran Çamyar, "Ünye Belediyemiz projelerini hızla devam ettiriyor. Çöp konteynerlerinin yer altına alınması da bu projelerimizden bir tanesiydi. Ünye'de biz toplam 9 araçla ve o araçta bulunan 27 personelle şehir içerisini, toplamda da 90'nın üzerinde arkadaşımızla temizlik işlerini yürütüyorduk. Daha öncelerde çöp konteynerleri yer altında değildi ve bir lokantada otururken çöp konteynerini izleyerek yemek yeme zorunda kalıyordu. Yaptığımız araştırmalara göre dünya standartlarında gelişmiş ülkelerde hangi sistem kullanılıyorsa Ünye'ye de bu sistemi kazandırmış olduk. Çöp konteynerlerimizin tamamını yer altına almakla ilgili çalışma devam ediyor. Mart ayı itibariyle bu çalışma tamamen bitirilmiş olacak. Şehrin diğer bölgelerinde de elle süpürme değil vakumlu araçlarla süpürme yapılacak" dedi.
 
"BELEDİYEMİZ TASARRUF SAĞLIYOR"
 
Yer altı çöp konteyneri uygulamasının belediye bütçesine önemli katkılarının olduğunun altını çizen Çamyar, "27 arkadaşımız ve 9 aracın yaptığını bir araç ve bir şoför yapıyor. Bu uygulama ile hem zamandan kazanıyoruz hem de belediyemize ciddi bir tasarruf sağlamış oluyoruz. Var olan 10 konteynere eşit 1 konteyneri yer altına koyuyoruz. Dolma süresi daha fazla ve koku kesinlikle olmuyor. Ünyeli hemşehrilerimizden olumlu tepkiler almaya devam ediyoruz" diye konuştu.
Geçtiğimiz aylarda hayata geçirilen uygulama ile kötü kokuların ortadan kalktığını ifade eden vatandaşlar ise yapılan uygulamanın çok güzel olduğunu vurguladılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler