Dünya devinden TTB'ye tam destek

Nutella markası ile dünyaca bilinen Ferrero firması, Türkiye'de fındık sektöründe sürdürülebilir projeler uygulayarak, sektörle ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapacak.   Dünyanın en büyük fındık ithalatçısı olan ve bu yılın başlarında da Türki

Dünya devinden TTB'ye tam destek
Nutella markası ile dünyaca bilinen Ferrero firması, Türkiye'de fındık sektöründe sürdürülebilir projeler uygulayarak, sektörle ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapacak.
 
Dünyanın en büyük fındık ithalatçısı olan ve bu yılın başlarında da Türkiye'nin fındık ihraç rekortmeni firması olan Oltan Gıda'yı satın alan İtalyan Ferrero'nun fındıktan sorumlu üst düzey sorumlusu ve genel direktörü Lucio Gamıero, beraberindeki Ferrero Grubu Şef Kontrolörü Andrea Cicolın ve Oltan Ceosu Orhan Oltan ile Trabzon Ticaret Borsası'na  (TTB)  ziyarette bulundu.
 
TTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav, Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile görüş alış verişinde bulunan heyet üyeleri, üretim aşamasından tüketime kadar olan süreçte sektör için yapılacak her türlü çalışmaya destek vereceklerini açıkladılar.
 
1-662.jpg
 
Lucio Gamiero, Ferrero'nun fındığın üretimden sanayisine kadar sürecinde faaliyet gösterdiğine dikkat çekerek şunları söyledi:
 
"Fındığın Türkiye için de önemini biliyoruz. Son yıllarda verim ve kaliteyi arttırmak için yapılan çalışmaları takdirle izliyoruz. Bunlara Ferrero olarak her türü desteği vereceğiz. Firma olarak da projeleri hayata geçireceğiz. Hedefimiz üretimden tüketim aşamasına kadar herkes için sürdürülebilir politikaları uygulamaktır. Bunun için kısa, orta ve uzun vadeli projeler geliştirerek birlikte çalışacağız."
 
Oltan Gıda'yı alma aşamasında Türkiye'de sektörde detaylı araştırma yaparak karar verdiklerini hatırlatan Gamiero, "Ticaret Borsası'nın verim ve kaliteyi arttırmak için yaptığı çalışmalara şimdiye kadar destek verdik. Bundan sonra daha fazla vereceğiz. Fındıkta üretenler var, tüketenler var. Bir her iki kesimi de mutlu etmenin çabası içindeyiz. Doğrusu da budur. Böylesine değerli bir üründe hep birlikte yeni bir sayfa açacağız" diye konuştu.
 
Mehmet Cirav'da, Türkiye fındık ticaretinin yüzde 40'a yakın kısmını yapan firmaların TTB'ye üye olduğuna dikkat çekerek, Ferrero gibi dünya çapında yatırımcı bir kuruluşun Türkiye'ye gelmesini ve fındık sektörüne girmesini olumlu olarak değerlendirdiklerini söyledi.
 
2-225.jpg
 
Şükrü Güngör Köleoğlu'da, borsanın fındıkta başta verim ve kaliteyi arttırmak olmak üzere her konuda öncülük yaptığını belirterek, "Dekarda ortalama 80-90 kg civarında ve çok düşük olan üretimi arttırmak için yaptığımız örnek çalışmalara her kesimden destek geliyor. Ferrero'da bunlardan biri. Hedefimiz sektörün herkesimi ile birlikte çalışıp, üretimi de tüketimi de arttırmaktır" dedi.
 
Oltan Gıda'ya ait fındık entegre işleme tesisleri ile fabrikaları satın alan Ferrero, Manisa'da çikolata fabrikası da kurmuştu. Firma Türkiye'de değerli tarım uygulamaları ile çiftçilere katkı sağlayarak üretimin artmasına da destek veriyor.
 
4-040.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber