DOKA toplantısı Trabzon'da yapıldı

DOKA Yönetim Kurulu Toplantısı Vali Yavuz'un başkanlığında yapıldı.

DOKA toplantısı Trabzon'da yapıldı

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Türk milletinin darbe girişiminde gösterdiği dik duruşun dünya ve insanlık tarihine bir destan olarak geçtiğini söyledi. 

DOKA Yönetim Kurulu Toplantısı Trabzon Valisi Yücel Yavuz, başkanlığında DOKA binasında yapıldı. Temmuz ayının yönetim kurulu toplantısında Artvin Valisi Muhterem İnce, Giresun Valisi Hasan Karahan, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, belediye başkanları, kamu kurum temsilcileri ve DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım hazır bulundu.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz tarihindeki darbe teşebbüsüne değindi.

Vali Yavuz, darbe girişiminin başarılı olamayacağını milletin bütün ferasetiyle gösterdiğini belirterek, “15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanılan darbe teşebbüsünde Türk milletinin iradesine ve milli birlik ve beraberliğimize yönelik olarak gerçekleşen bu anlamsız hangi hizmete yönelik olduğunu hepimizin bildiği ama milletimizin feraseti, iradesi ve yüksek inancıyla karşısında durduğu darbe girişimini DOKA yönetim kurulu olarak şiddetle kınıyoruz. Bunun hiçbir zaman başarılı olamayacağını milletimizin bütün ferasetiyle ve demokrasi mitinglerinde meydanlarda ve 7/24 esasına göre dik duruşuyla ve o manada hem ülkemiz insanına hem de dünyaya verdiği mesaj ile göstermiştir ki bu tür girişimler asla ve asla başarılı olmayacaktır. O akşam ve sonrasında milletimizin ve asker üniformasını giymiş hainlerin dışında kalan silahlı kuvvetleri mensuplarımızın yöne Türk Polis Teşkilatımızın başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız ve milletimizin meydanlarda göstermiş olduğu karşı duruş sırasında şehadet mertebesine erişen ve çoğunluğu sivil olan vatandaşlarımıza ve diğer şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bir daha böyle bir harekete kalkışılmaması anlamında milletimiz en büyük mesajı vermiştir. Dünya ve insanlık tarihine bir destan olarak geçmiştir” dedi.

Vali Yavuz’un konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak gerçekleşti.



HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber