Doğuştan engelli ama hayat mücadelesinden kopmuyor

Gümüşhane’de uzun yıllardan beri kendisine ait işletmede torna, tesviye gibi ağır işleri yapan 70 yaşındaki doğuştan engelli Ethem Şevket Köprülü, iki ayağının da sakat olmasına rağmen hayat mücadelesinden kopmuyor. Doğuştan engelli olduğunu ve hiçbir sı

Doğuştan engelli ama hayat mücadelesinden kopmuyor

Gümüşhane’de uzun yıllardan beri kendisine ait işletmede torna, tesviye gibi ağır işleri yapan 70 yaşındaki doğuştan engelli Ethem Şevket Köprülü, iki ayağının da sakat olmasına rağmen hayat mücadelesinden kopmuyor.


Doğuştan engelli olduğunu ve hiçbir sıkıntı çekmediğini kaydeden 5 çocuk babası Köprülü, bazı insanların Bağlarbaşı Sanayi Sitesi'ndeki dükkanına girip kendisini gördüğünde şaşırdığını, hatta getirdikleri işi “bu bunu nasıl yapabilir ?” gibi düşüncelere kapıldığını söyledi. Yaptığı iş konusunda “Hiç kimse şu işi yaptın da olmadı diyemez” ifadeleri kullanan Köprülü, işine asla hile katmadığını belirterek, “Aklımın sarmadığı işi zaten yapmam” dedi.

Toplumda bazı engelli bireylerin devletin kendilerine her türlü imkanı tanımalarına rağmen yine “el uzattıklarını” ve buna çok içerlediğini kaydeden Köprülü, “Adam engelli ve devlet onlara yeteri kadar her şeyi tanıyor yine de alışmış el uzatmaya. Bazen sağlam adam kadar ama yine el uzatıyor. Böyle vicdanlara oynamaları beni rahatsız ediyor” diye konuştu. 
“Her şeyden önce çalışıp kazanmak önemli” tespitinde bulunan Köprülü, kendisine istemenin zor geldiğini belirterek, “Allah düşürmesin” diye dua ediyor.

Dedesi ve babasıyla geçmişte birlikte köyünde de bu işleri yaptıklarını, ürettikleri balta, kazma gibi ürünleri köy köy satıp buğday alıp un yaptıklarını anlatan Köprülü, 1969 yılında köyden Gümüşhane’ye gelerek dükkan açtıklarını hatırlattı. Köprülü, daha sonra sanayi sitesindeki dükkanını da kendisinin kurduğunu ve dizayn ettiğini, kimseden katkı almadığını sözlerine ekledi.

20151202aw592827_04.jpg20151202aw592827_03.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber