Doğu Karadeniz'de hava durumu - Trabzon'da Hava durumu

Haber61 – Hava Durumu – Artvin olmak üzere Rize ve Trabzon’u etkisi altına alan olumsuz hava koşulları devam ediyor. Trabzon’da bulunan Meteoroloji 112nci Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Doğu Karadeniz'de rüzgarın (25.08.2015) Salı günü sabah saa

Doğu Karadeniz'de hava durumu - Trabzon'da Hava durumu

Haber61 – Hava Durumu – Artvin olmak üzere Rize ve Trabzon’u etkisi altına alan olumsuz hava koşulları devam ediyor. Trabzon’da bulunan Meteoroloji 112nci Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Doğu Karadeniz'de rüzgarın (25.08.2015) Salı günü sabah saatlerinden itibaren batısında batı ve kuzeybatı, doğusunda batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75 km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın Doğu Karadeniz'in batısında aynı gün (Salı) akşam saatlerinden sonra, Doğu Karadeniz'in doğusunda Çarşamba günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.” Bilgisine yer verildi.

Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Gümüşhane ve Artvin çevrelerinin1-007.pngsağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun ve Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 mm) olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve batı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

AMASYA -  Parçalı ve çok bulutlu                             27

SAMSUN - Yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı                  25

TOKAT - Parçalı ve çok bulutlu                   25

TRABZON - Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı        27


2-195.jpg

Bölgenin Genelinde Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), doğusu kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50km/s), sabah ve öğle saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/s); Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı, doğusu güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, doğusunda 3,0 ila 4,0m, Görüş:İyi, yağış anında orta.

3-002.gifDeniz’de Son Durum : Doğu Karadeniz, Güney Ege açıkları, Jason ve Matruh'ta fırtına; Batı Karadeniz'in doğusu, Güney Ege kıyıları, Bomba ve Sidra'da fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

 

 

 

 

 

 

Kaynak : Haber61 Hava Tahmin - 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber