Doğu Karadeniz İlinden Kılıçdaroğlu'na Suç Duyurusu!

AK Parti Gümüşhane teşkilatı ve Belediye Başkanı Ercan Çimen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin kurultayı ve TBMM’de ki grup toplantılarında yaptığı konuşmalarda Cumhurbaşkanı’na sarf ettiği sözler için suç duyurusunda bulundu.  Kendisi

Doğu Karadeniz İlinden Kılıçdaroğlu'na Suç Duyurusu!
AK Parti Gümüşhane teşkilatı ve Belediye Başkanı Ercan Çimen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin kurultayı ve TBMM’de ki grup toplantılarında yaptığı konuşmalarda Cumhurbaşkanı’na sarf ettiği sözler için suç duyurusunda bulundu. 
Kendisi de avukat olan AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse başkanlığında Gümüşhane Adalet Sarayına gelen partililer ve Belediye Başkanı Ercan Çimen, şikayet dilekçelerini Cumhuriyet Başsavcılığına teslim etti.
 
1-(3)-011.jpg
 
“İÇİMİZE SİNDİREMEDİK”
 
Yönetim ve yürütme kurulu üyeleri ve partililerin de dilekçe vermesinin ardından Adliye kapısında gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Başkanı Köse, Kılıçdaroğlu’nun Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 35.olağan genel kurultayı ve TBMM’deki grup toplantılarında AK Parti kurucu genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaret dolu cümlelerden kullandığını belirterek, bu hakaret içeren beyanlarını içlerine sindiremedikleri için Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.
 
“CUMHURBAŞKANINA HAKARET SUÇU TCK’NIN 299.MADDESİNDE VAR”
 
Bundan sonraki sürecin Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından sürdürüleceğini kaydeden Köse, “Biz bu süreci sonuna kadar takip edeceğiz. Umut ediyoruz ki yapmış olduğumuz şikayet neticesinde Sayın Kılıçdaroğlu hakkında kamu davası açılacak ve Türk Ceza Kanunu’nun 299. maddesinde ifadesini bulan ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan dolayı da cezalandırılması sağlanacaktır” dedi.
Köse, parti teşkilatlarının Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik ifadelerini benimsemediklerini, kabul etmediklerini ve içlerine sindiremediklerini dile getirerek, münferit olarak başka teşkilatların da Kılıçdaroğlu’na yönelik şikayetleri olduğuna da vurgu yaptı.
 
1-(1)-016.jpg
 
 
“BU HAKARETLERİ KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL”
 
Belediye Başkanı Ercan Çimen ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan hakaretleri kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirterek, şunları söyledi: “Kılıçdaroğlu, AK Parti Kurucu Genel Başkanı ve AK Parti hareketinin siyasi lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, asla kabul edilemeyecek hakaretlerde bulundu. Aynı şekilde Kılıçdaroğlu'nun Sayın Cumhurbaşkanımız için kullandığı 'diktatör bozuntusu' lafını kendisine iade ediyoruz ve kınıyoruz. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de Cumhurbaşkanına yapılan hakaretler suç teşkil etmektedir. Bu ülkede ilk kez halkın direkt oyuyla seçilmiş cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı kullanmış olduğu yakışıksız, edebe ve hukuka aykırı bu ifadelerin karşılığında Kılıçdaroğlu hakkında İl Başkanımız Celalettin Köse ve parti teşkilatımız ile birlikte suç duyurusunda bulunduk.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler