Çömlekçi kentsel Dönüşümünde yeni gelişme

Trabzon'daki Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesinde yeni bir gelişme yaşandı.

Çömlekçi kentsel Dönüşümünde yeni gelişme

Başkan Gümrükçüoğlu, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili öçnemli açıklamalarda bulundu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, sürdürülmekte olan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada mahkemeye gitmeyeceklerini söyledi. 

Çömlekçi kentsel dönüşümünün etap etap tamamlanacak dev bir yatırım olduğunu ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, birinci etap kentsel dönüşüm alanında kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının tamamlandığını, ikinci etap kentsel dönüşüm alanında kıymetlendirme kuruluşları vasıtasıyla tekrar kıymetlendirme çalışmalarının yapılmakta olduğunu söyledi.

İkinci etap kentsel dönüşüm alanındaki kıymetlerin, birinci etap kentsel dönüşüm alanında mahkemelerin belirlediği fiyatların daha da üzerinde olduğunu vurgulayan Gümrükçüoğlu, ‘bu fiyatlar mahkemede daha da yükseltilir’ diye bir alternatif bulunmadığını ifade ederek: “Çömlekçi kentsel dönüşümünde ikinci etap görüşmeleri sürüyor. Çömlekçi’deki bütün hemşehrilerime duyurmak istiyorum ki katiyetle kamu tarafından her hangi bir mahkemeye gidilmek cihetine başvurulmayacaktır. Mahkemelere gitmeyeceğiz. Hiçbir mağduriyetler yaşanmasın diye, hak sahiplerinin hiçbir hakları kaybolmasın diye tekrar değerlendirme yapılmış ve kıymetler yükseltilmiştir. Ama biline ki o yükseltilen kıymetlerin sonunda her hangi bir şekilde, ‘bu rakamlar mahkemede daha da yükseltilir’ diye bir alternatif yoktur. Biz kamu olarak mahkemeye gitmek cihetini hiçbir zaman uygulamayacağız. Hemşehrilerimin Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında mahkemelerin belirlediği kıymetlerin daha da üstündeki bu kıymetlere itibar etmeleri kendi haklarının kaybolmaması için elzemdir.” dedi.



HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber