CHP, Trabzon'da kadınlar için sokaklarda

CHP Trabzon İl kadın kolları son yıllarda artarak devam eden kadına şiddet olaylarına tepki göstermek için olcaytobugün saat 18.00’da yürüyüş gerçekleştirecek. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP kadın kollakrı başkanı Hava Olcayto, “Son yıllarda kadına şid

CHP, Trabzon'da kadınlar için sokaklarda
CHP Trabzon İl kadın kolları son yıllarda artarak devam eden kadına şiddet olaylarına tepki göstermek için olcaytobugün saat 18.00’da yürüyüş gerçekleştirecek. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP kadın kollakrı başkanı Hava Olcayto, “Son yıllarda kadına şiddete baktığımızda 5 yılda 6198 kadın öldürülmüş, 4463 kadına tecavüz edilmiş, 17 yaş altı 15 bin kız çocuğu kaybolmuştur. Her 10 çocuk gelinden 4’ü ikinci eş, kadın sığınma evlerinde barınanların 3/1 i çocuk gelin olarak görülmektedir. 2012 öldürülen kadı sayısı 165 iken 2013 yılının ilk onuncu ayında bu sayı 168’e yükselmiştir.
 
Bireylerin bedenleri ve hayatları üzerinde en yüksek düzeyde denetim kurarak rejimi inşaa etmeye çalışan bu düzeni reddediyoruz. Belleğimizi diri tutmak ve biz kadınlara diretilen bunca olayın altında ezilmemek için “Böyle gelmiş, böyle gider”  diyenlere inat ülkemizde %33 cinsiyet kotasını partisinin Tüzüğüne koyan CHP’li kadınlar olarak YETER artık diyor, kadınların yaşamlarımızı da katıyoruz. Bizler kadına yönelik şiddete karşı verdiğimiz mücadelede sevgiyi örgütlemek amacı ile Kelebekler Özgürdür diyor, bütün kadınlarımızı haklarını savunmak için siyasete davet ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber