CHP'den alternatif kutlama

CHP Trabzon İl Örgütü, resim kutlamalara alternatif kutlama düzenledi.

CHP'den alternatif kutlama

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Trabzon'da 2 kez düzenlendi. Sabah saatlerinde Trabzon Valiliği önünde düzenlenen resmi törene alternatif olarak CHP Trabzon İl Örgütü, Atatürk Alanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde kutlama yaptı.

Aralarında, Trabzon'a bir konferans için gelen Erol Mütercimler ile Vatan Partisi İl Başkanı İnci Güngör'ün de bulunduğu kalabalık bir partili topluluğun katıldığı tören, çelenk koyulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Burada konuşan İl Başkanı Turgay Güngör, ''30 Ağustos, hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım diyen halkın gür sesinin bütün dünyada yankılandığı gündür'' dedi.

 CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, Türk milletinin kazandığı zaferin, dünya tarihine de yön verdiğini söyleyerek, "Bugün içeride ve dışarıda yaşadığımız sorunlar Türkiye Cumhuriyeti'nin, Mustafa Kemal'in çizdiği bu hedef doğrultusunda ve egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ülküsüne bağlılıkla daha özgür ve daha çağdaş bir ülke olabilmeyi başarmak zorundadır. Bu nedenledir ki demokrasimizi kökleştirmek için atacağımız her adım, 30 Ağustos ruhuna uygun bir adım olacaktır" dedi.



Turgay Güngör, sözlerine şöyle devam etti: ''Tarih boyunca, hür ve bağımsız bir şekilde varlığını devam ettiren Türk milleti, asla bu durumu kabul etmemiş, Büyük Atatürk’ün önderliğinde verdiği bağımsızlık mücadelesini yüz binlerce şehit vererek kazanmasını bilmiştir. Büyük önderin  ve  silah arkadaşlarının gerçekleştirdiği bir mucizenin eseri olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü ve belirlediği temel nitelikleri, bugün ve gelecekte koruma, kollama, azim ve kararlılığımız bu uğurda ettiğimiz yemindeki inancımız ilk günkü gibi sürmektedir. 30 Ağustos, “Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım” diyen halkımızın gür sesinin, bütün dünyada yankılandığı gündür. Bu gün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında dünyanın mazlum milletlerine umut veren bir zaferin kazanıldığı, Türk tarihinin en önemli dönüm noktasıdır. Türk milletinin burada kazandığı zafer sadece bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir yön vermiştir. 15 Temmuz gecesinde de açıkça görüldüğü gibi; CHP, TBMM’nin tüm üyeleri ve yurttaşlarımız,  Cumhuriyetimiz ve parlamenter demokrasimize yönelen tüm saldırılar karşısında bir duvar olmuştur. Anayasal rejimi ortadan kaldırmak, laik, demokratik, sosyal hukuk devletini yıkmak, cumhuriyetimizi, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen tüm odaklar ve terör şebekeleri bu duvara çarpıp yenilmeye mahkum olmuştur. Düşmanın, haksızca ve alçakça işgaline “dur” diyen ve kanının son damlasını akıtmadan yurdunu bırakmayacağını tüm dünyaya ispatlayan ordumuzun bu onurlu zaferini,  her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı günü olarak kıvançla kutlamaya devam edeceğiz. Bu günde, Türkiye Cumhuriyetimizin varlığını devam ettirmek adına var gücümüzle çalışacağımıza söz veriyoruz. Ülkemizde, 30 Ağustos zaferini ruhunda hissedenler, Atatürk Cumhuriyetini 2023 ve sonsuza kadar iletecek olanlardır. Gelibolu Cumhuriyetin ön sözü, 30 Ağustos son sözüdür. Sonsuza kadar yaşatacağız.  Büyük Türk Ulusunun, 30 Ağustos Zafer Bayramının 94. yıl dönümünü şahsım ve İl Örgütümüz adına en içten dileklerimle  kutluyorum. Ülkemizin geleceğine ışık tutan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor; gazilerimize sevgi ve saygılarımızı sunuyorum''




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler