Çaykara'daki vurgun nasıl ortaya çıktı?

Trabzon Çaykara'da bir kamu bankasının kredi şefi Mustafa Güngör yaklaşık 4 milyon lirayı zimmetine geçirerek kayıplara karıştı. Bankanın önünde bekleyen mağdurlar ise, "Ağabey-kardeş gibiydik. Meğer bizi kullanarak kendine çalışmış" dediler.   Çaykara il

Çaykara'daki vurgun nasıl ortaya çıktı?
Trabzon Çaykara'da bir kamu bankasının kredi şefi Mustafa Güngör yaklaşık 4 milyon lirayı zimmetine geçirerek kayıplara karıştı. Bankanın önünde bekleyen mağdurlar ise, "Ağabey-kardeş gibiydik. Meğer bizi kullanarak kendine çalışmış" dediler.
 
Çaykara ilçesindeki bir kamu bankasında 8 yıldır kredi şefi olarak görev yapan Mustafa Güngör, yöredeki çiftçilere ve işletme sahiplerine kredi veriyordu. İddiaya göre Güngör, müşterilerden imzalar alıp, bu imzalar karşılığında krediler çıkarttı. Müşterinin istediğinin üzerinde kredi çıkaran Güngör'ün, kredinin aslını müşteriye teslim edip, geri kalanını kendi hesabına aktardığı belirlendi. Güngör'ün bazı müşterilerine ise "Paranın geri kalanını 3 ay sonra teslim edeceğiz" diyerek zimmetine geçirdiği belirlendi. Bazı müşterilerden boş dekontlara imza alarak, hesabından para çeken Güngör'ün foyası geçtiğimiz hafta ortaya çıktı. Çaykara'da yaşayan Mehmet Bahadır isimli vatandaşın evine icra geldi. Bahadır, habersiz bir şekilde 100 bin liralık krediye kefil olduğunu ve borç ödenmediği için evine icra geldiğini öğrenince şok oldu. Hemen Mustafa Güngör'ü aradı. "Ben halledeceğim" diyen Güngör, sırra kadem bastı. Çaykara'da olayın duyulmasıyla birlikte mağdur olan müşteriler bankaya akın etti. 
 
'AĞABEY-KARDEŞ GİBİYDİK...' 
 
Müfettişlerin ön soruşturmasında Güngör'ün 1 yıldır bu şekilde çalıştığı, vurgunun boyutunun 4 milyon lirayı bulduğu belirlendi. Yurtdışına kaçtığı öne sürülen Güngör'ün mağdurlarından Coşkun Bayraktar, "Ağabey-kardeş gibiydik. Kredi kartı istedim. O dosya üzerinden hesap açıp 101 bin lira kredi çekmiş" dedi. Mehmet Yavuz, "80 bin lira çiftçi kredisi kullandım. Son ödememi 1 ay önce yaptım. Meğer 33 bin lirayı hesaba yatırmamış" diye konuştu. İsmail Yaman: "Araba kredisi için 32 bin lira istedim. 20 binini verdi, 'Cuma günü 10 bin lirasını alırsın' dedi. Gittim, yoktu. Meğer 130 bin lira çekmiş." 
 
Kaynak: Sabah / Özgür Özdemir

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler