Bülbül: "Trabzon-Erzincan demiryolu..."

Trabzon Erzincan Demiryolu Platformunu Başkanı Bülbül'den önemli açıklamalar...

Bülbül: "Trabzon-Erzincan demiryolu..."
Trabzon Erzincan Demiryolu Platformu Sözcüsü Şaban Bülbül, Trabzon'un, Erzincan demiryoluna bağlanmasının hem lojistik hem de dış ticaret açısından bölgeye ve ülkeye büyük katkısı olacağına inandığını söyledi.

Bülbül, Trabzon'da demiryolunun 1890'lı yıllardan bu yana konuşulduğunu belirterek, çalışmaların hızlandırılması için ilk platformun 1913 yılında kurulduğunu kaydetti.

Çeşitli girişimlere rağmen halen Trabzon'un demir yoluna bağlanamadığını ifade eden Bülbül, "Trabzon'un tüm bileşenleri yaklaşık 4 yıl önce bir araya gelerek, Trabzon Erzincan Demiryolu Platformunu kurduk. Platform olarak, demiryolunun kente gelmesi için uğraş veriyoruz." dedi.

Bülbül, çalışmaları, bölgenin ticaretin ve lojistiğin merkezi olması amacıyla gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "Geçmiş yıllarda hazırlanan fizibilite raporları, bunun için en uygun yerin Trabzon olduğunu gösteriyor. Buna rağmen 'illa ki Trabzon merkez olacak' diye bir beklentimiz yok ancak Trabzon'un yük boşaltma ve yüklemelerde denizyoluna bağlanabilecek bir alan haline gelmesi konusunda beklentimiz var." diye konuştu.

Trabzon'un, Erzincan demiryoluna bağlanmasının hem lojistik hem de dış ticaret açısından bölgeye ve ülkeye büyük katkısı olacağına inandığına dikkati çeken Bülbül, şunları kaydetti:

"Trabzon, tarihten beri gelen ticaret şehri kimliğini tekrar kazanacak. Bunun bir an önce yapılmasını istiyoruz. Sayın Başbakanı'mız Binali Yıldırım, bir süre önce Trabzon-Erzincan demiryolu bağlantısının yapılacağı müjdesini verdi. Bu güzel müjde için Başbakanı'mıza teşekkür ediyoruz ancak biz bu konuda kesin bir tarih açıklanmasını ve yatırım programına almasını talep ediyoruz. Hem Trabzon Limanı'nı daha işlevsel bir konuma getirmek hem de Trabzon'un tarihi kimliği olan ticari şehir unvanını yeniden kazanmasını istiyoruz. Trabzon-Erzincan demiryolu hattı hem yük hem de yolcu taşımacılığına müsait. O nedenle ikisinin de bir arada dizayn edilmesini arzuluyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler