Binali Yıldırım: "2019'a kadar seçim yok"

Başbakan Binali Yıldırım Referandumun ardından 2019'a kadar seçim olmayacağını söyledi.

Binali Yıldırım: "2019'a kadar seçim yok"
Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye İhracatçılar Meclisince, Grand Tarabya Otel'de düzenlenen İhracat Zirvesi'nde konuştu.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamasından notlar;

*FETÖ küresel bir terörö örgütüdür. Sadece Türkiye'nin başını belası değil bir çok ülkenin başının belası. Bunlar bütün değerlerimizi kullandılar. Kutsallarımızı yok ettiler. Yapacakları en son iş silahlı darbe girşimitydi onu da yaptılar boylarının ölçüsünü aldılar. 

*Değerli dostar ümitsiz olmaya gerek yok. 2017 çok daha güzel olacak. Bu yapılan algı operasyonları Türkiye'nin gerçek gücünü yansıtmıyor. Dünyanın her tarafına gidin. Ne kadar ihracat yaparssanız o kadar destekleyeceğiz. Araştırma geliştirmeye,yenilikçiliğe daha fazla zaman ayıracağız. Bizim mutlak üstünlüğümz, petrolümüz yok. Ama kabiliyetli insan kaynağımız var. Bulunduğumuz coğrafya dünyanın en stratejik noktası.

*Türkiye 3 saat uçuşla 56 ülkeye erişilebilecek konumda yer alır. Burdaki yıllık GSMH 30 trilyon dolara yaklaşmış durumda. Türkiye'nin gücünü en çok siz biliyorsunuz. Bakın ülkemizle gurur duymamız için çok fazla sebebimiz var. Dünyanın en büyük havalimanını yapan, en uzun 3. asma köprüsünü yapan başka ülke var mı? Türkiye bir çok ülkeye göre çok büyük işler başardı. Bölünmüş yollar kaza oranını yüzde 62 azaldı. Niye? Yolları böldük hayatları birleştirdik, yolları böldük milleti birleştirdik, yolları böldük gönülleri birleştirdik

*Vesayet girişimlerinini her birini milletten aldığımız güçle birer birer ıortadan kaldırarak bu kadar iş başardık. Bütün bunlar geride kaldı. Belirsizlik diye bir şey yok. Bu algıyı oluşturmaya çalışanlar var. Çok net. Önümüzde bir iş kaldı. Şimdi yapacağımız iş bu hükümet sistemini mevcut anayasayla uyumlu hale getirmek. Bu çok kapsamlı bir değişiklik olmayacak. Sınırlı bir değşiklik yapacağız ve milletin önüne getireceğiz. Ondan sonra seçim falan yok. 2019'a kadar seçim falan yok. Durmadan seçim. Yeter. Artık biraz işimize gücümüze bakalım.

*İhracatımızda kaliteye önem vermemiz lazım. İhracatımızıbn kalitesini ne kadar yükseltiriz yani kilobaşına 10 dolar mı olcak 20 dolarmı... Sizden özellikle bir şey istiyorum. Birbirinizin müşterilerini kapmaya çalışmayın. Yeni müşteriler bulun. Dışarda bunu yapmayın. Yeni müşteri yeni alan bulun. Bu hatır gönül işine defazkla itibar etmeyin. Limanda tarife neyse o kardeşim. 

*2023'te iddialı hedeflerimiz var. Biliyorsunuz Türkiye Türk insanı son dakika başarısıyla tanınır. Özel sektörde, böyle devlette böyle. Marmaray'ın açılışında sıkıntı vardı. Yetişmiyordu. Biz yaparız açarız. Ama şöyle bi sıkıntı olabilir. ONlara o gün bir laf demiştim. Türklerin son dakika mucizesi vardır. buna inanın. Biz 14 yıldır hizmet ederken şu prensibi kullanıyoruz. Zor olan hemen yapılır, imkansız zaman alır...

*Hükümet olarak sizlerle bir arada olmaktan çok mutlu olduk. Biz toplumun her kesimiyle istişareye çok önem veriyoruz. Burda dile getirilen sorunların çok ama çok büyük değil ufar tefek düzenlemelerle aşılabilecek sorunlşar olduğunu görüyoruz. Bende takipçisi olacağım. Bu duygularla ihracatçılarımıza hayırlı, bol kazançlı yıllar diliyorum. Ülkemize yaptığınız katkı için çok teşekkür ediyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler