"Beşikdüzü'nde zarar çok fazla"

İlçede vatandaşlar zor durumda kalırken, bugün temizlik çalışmaları yapılıyor

"Beşikdüzü'nde zarar çok fazla"
Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde dün meydana gelen sel sonucu ilçe merkezinde biriken çamur ve hafriyat temizleniyor.

İlçede dün öğle saatlerinde etkili olan ve sele yol açan sağanağın sona ermesiyle sabahın erken saatlerinden itibaren belediye ekipleri ve vatandaşlarca temizlik çalışmalarına başlandı.

Sel sularının çekilmesiyle cadde ve sokaklarda kalan çamur, balçık ve hafriyat, belediye personeli tarafından iş makineleriyle temizlenmeye çalışılıyor. 

İlçe esnafının da destek verdiği temizlik çalışmasında Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Beşikdüzü Belediyesi ekipleri yoğun çaba sarf ediyor. 

İlçede birçok iş yeri sel nedeniyle hasar görürken, dükkanların bodrum katlarında biriken sular vidanjör yardımıyla çekiliyor. 

İlçe esnafından Avni Şen, yaptığı açıklamada, kentte ilk defa böyle bir manzarayla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "İlçe 2 saatte çamur deryasına döndü. Zarar görmeyen, su altında kalmayan iş yeri yok. Herkesin zararı çok fazla." dedi. 

Kendisinin elektrik malzemeleri sattığını ifade eden Şen, "Benim de birçok malzemem sel sonrası çamura karıştı. En az 5 bin lira zararım. Şu anda kendi imkanlarım ile temizlik çalışmalarına başladım." diye konuştu. 

İlçede fotoğrafçılık yapan Mutlu Meydan ise yağmurun bir anda başladığını ve kısa sürede ilçeyi etkisi altına aldığını söyledi. 

Derelerden taşan sel sularının ilçeye dolduğunu anlatan Meydan, "Suyla birlikte cadde ve sokaklarda çamur ve balçık oluştu. Yer yer yarım metre yükseliğinde çamur dolan yerlerimiz var. Böyle bir manzarayı biz de beklemiyorduk. Hepimiz mağduruz." ifadesini kullandı.

İlçede çay ocağı işleten Resul Başkan da selin en çok etkili olduğu yerlerin başında kendi bulundukları caddenin geldiğini kaydederek, "Her şey bir anda oldu bitti. İş yerimiz sular altında kaldı. Şimdi temizlik çalışmalarına başladık ama kaç günde ilçemiz ve iş yerlerimiz temizlenir, bilemiyoruz. Zarar çok büyük." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber