Beşikdüzü'nde emekler su altında kaldı

Beşikdüzü'nde aşırı yağışın neden olduğu selin ardından ev ve iş yerleri zarar gören vatandaşlar yara sarıyor.

Beşikdüzü'nde emekler su altında kaldı
Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde sağanağın ardından meydana gelen sel sonucu ev ve iş yerleri zarar gören vatandaşlar, yaralarını sarmaya çalışıyor.

Geçen hafta sağanağın ardından derelerin taştığı ilçede, 500'ün üzerinde ev ve iş yeri, su, çamur ve balçık nedeniyle zarar gördü.

Trabzon Büyükşehir ve Beşikdüzü'nün yanı sıra çevre ilçelerin belediyeleri, AFAD ve diğer ilgili kurumlarca, selde taşınan hafriyat ve çamuru temizleme çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. İlçede oluşturulan kriz merkezinde ise hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Su ve çamur nedeniyle ev ve iş yerleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlar, yetkililerden yardım bekliyor. İş yerlerinin depo ve bodrum katına dolan suyu kovalar ve su motorlarıyla boşaltan esnaf, sağlam eşyalarını kurtarmaya çalışıyor.

"BİR ANDA HEPSİ SULAR ALTINDA KALDI"

Kardeşinin su altında kalan eczanesini temizleyen Esra Başkan, ilçede 14 yıldır esnaflık yaptıklarını söyledi.

Başkan, "Emeklerimizin hepsi bir günde mahvoldu. Hepsini kaybettik. 2012'de de aynı şeyi yaşadık ama bu kadar zararımız olmamıştı. Her şeyi dişimizle, tırnağımızla yaptık ama her şey bitti. Bir anda hepsi sular altında kaldı. Ne olduğunu anlamadık bile." dedi.

Tüm ilaçların alt kattaki depoda bulunduğunu belirten Başkan, yaklaşık 90 bin lira tutarında ilaç zararları bulunduğunu kaydetti. Başkan, "Ne yaparız, nasıl toparlarız, nasıl hallederiz, hiç bilmiyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Her türlü mağduruz." diye konuştu.

Zahirecilik yapan Mehmet Çura, sel nedeniyle ilçede herkesin mağdur olduğuna işaret etti.

Su altında kalan deposunu kendi imkanlarıyla boşalttığını bildiren Çura, "Alt katta değirmenim var. Mısır ve arpa vardı. Zararım fazla. Hayallerimiz yıkıldı. Ne varsa gitti. Üstte kuru kalanları kurtaracağız, altta ne çıkacak belli değil. Yukarıda ot ve saman vardı. Hepsi gitti." ifadelerini kullandı.

"DEVLETİMİZ YARDIM ELİ UZATTI, ALLAH RAZI OLSUN"

İş yerinin alt katı su altında kalan fırıncı Fatih Baltürk de "Halimiz ortada. Beşikdüzü olarak çok büyük mağduriyetimiz var ama devletimiz yardım elini uzattı. Allah razı olsun." dedi.

Fırın sayesinde 5-6 ailenin evine ekmek götürdüğünü anlatan Baltürk, "İşçilerimiz mağdur, biz mağduruz. Devletimiz sağ olsun elinden geleni yapıyor. Kendi imkanlarımızla ekmek teknemizi kurtarmaya çalışıyoruz ama tek başına olmuyor. Tek tesellimiz çalışanlarımıza bir şey olmadı." şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler