"Ben Başbakan'ın Trabzon’da hem idari hem siyasi temsilcisiyim!"

Kılıçdaroğlu’nun ‘istifa etsin’ çağrısına böyle cevap verdi

"Ben Başbakan'ın Trabzon’da hem idari hem siyasi temsilcisiyim!"
Haber61/Haber Servisi

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Başbakan Binali Yıldırım’ın Trabzon’daki mitinginde otobüsün üstüne çıkması nedeniyle CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun “İstifa etsin” çağrısıyla ilgili soruya cevap verdi.

Vali Yücel Yavuz şunları söyledi; “Orada ben açıkçası okumadım da görmedim de… Sayın genel başkanın çağrısını Trabzon medyasından gördüm. Program başbakanımızın ve bakanlarımızın yaptığı resmi uygulamaya konulan halka hitaptır. Siyasi anlamda hiçbir faaliyet planlaması yoktur. Sayın Başbakanımız ve bakanlarımızın olduğu ortamlarda il idaresi kanunu vardır. O konunun 9. maddesi okunursa valilerin pozisyonu tanımlanır. Sayın Başbakanımızın başta olmak üzere her bir bakanın Trabzon'da ki temsilcisiyim. Hem idari hem de siyasi temsilcisiyim. Başbakanımız ile birlikte 5 bakan var otobüste. Orada vali olarak bulunmamız kanun olarak gerekiyor. Bilemiyorum bunun neresinde yanlışlık var. Ya Genel Başbakanımız yanlış bilgilendirildi. Başka diyecek bir şeyim yok. Başbakanımızın olduğu, Bakanımızın olduğu siyasi olmayan her faaliyette zaten olmamız gerekiyor. Başbakanlığın programıdır. Başbakanlığın ön gördüğü ve planladığı resmi programdır. Burada ki otobüs Başbakanlığın otobüsü. AK Parti Genel Merkezine ait otobüs değildi. AK Parti organize ettiği organizasyon değildi. Tamamen Valiliğimizin ve Başbakanlığın organize ettiği organizasyondu. Organizasyonda öyle düzenleme yoktu. Her yer Türk bayrakları ile doluydu. Belki vatandaşlarımızın münferiden getirmiş olabilir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber