Belediye Başkanı ve Jandarma Kapıştı!

Bulancak Belediyesi'ne ait kamyonu 'tonaj aşımı' gerekçesiyle durduran jandarma, belediye görevlileri tarafından 'rüşvet almak' ve 'paralelci' olmakla suçlandı. AKP’li Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, belediyeye ait kamyonu “tonaj aşımı” yaptığı ger

Belediye Başkanı ve Jandarma Kapıştı!

Bulancak Belediyesi'ne ait kamyonu 'tonaj aşımı' gerekçesiyle durduran jandarma, belediye görevlileri tarafından 'rüşvet almak' ve 'paralelci' olmakla suçlandı.

AKP’li Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, belediyeye ait kamyonu “tonaj aşımı” yaptığı gerekçesiyle durduran jandarmayı “rüşvet almak” ve “paralel yapının parçası olmak”la suçladı.

 Giresun Bulancak Belediyesi’ne ait bir kamyon, tonaj sınırını geçtiği yönündeki bir ihbar üzerine Jandarma tarafından durduruldu.

Cumhuriyet Savcılığı'nı arayan ve kantara gidilerek tespit yapılmasını talep eden Jandarma’nın, Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait kamyonu bırakması için olay yerine gelen Belediye Başkanı Recep Yakar ve yanındakiler, kamyonun götürülmesine izin vermeyen görevlileri rüşvet almakla suçladı.

Giresun Bulancak’ta yayın yapan Gazete Savaş’ta yer alan haberde, pazar günü gerçekleşen olayın Bulancak Belediyesi’ne ait araçların Kovanlık yolu üzerinde bulunan bir dereden izinsiz olarak çakıl alması üzerine geliştiği belirtildi.

"Paralel devlete çalışıyorsun, MİT TIR’larına yapılan muameleyi yapıyorsun"

Jandarmanın arabanın götürülemeyeceğini söylemesi üzerine sinirlenen Belediye Başkanı Yakar, bölgeden sorumlu albayın olay yerine gelmesini talep ederek, “Gideriz, bu bizim arabamız. Sen gasp edemezsin. Albay gelsin, o çözer bu işi. Sen rüşvet ye, milletin arabasını gasp et, 8 milyar ceza yaz. Sen paralel devlete çalışıyorsun, aynen MİT TIR’larına yapılan muameleyi yapıyorsun” dedi.

Belediye aracının kantara götürülmesine izin vermeyen Yakar, “kardeşim” diye hitap ettiği jandarmanın uyarısı üzerine, “Astsubay diyemiyorum sana çünkü sende o kişiliği göremiyorum” diye konuştu. Belediye kamyonunun su akıttığı ve tonaj sınırını aştığı yönündeki iddialara yanıt vermeyen Yakar, şöyle devam etti:

“Kanuna da, millete de, belediye başkanına da, belediyeye de saygınız yok. Hakkınızda rüşvet aldığınızı söylüyorlar, demek ki doğru. Biz de bunu ispat edeceğiz. Kendinizi devlet zannediyorsunuz, kesinlikle paralel yapıya sahipsiniz. Paralel FETÖ adamısın. Onlar da MİT TIR’larını durduruyorlar, sen de onu yapıyorsun.”

Jandarma: Ben kanunları uyguluyorum, cesaret işi değil

Bölge trafiğinden sorumlu olduğu belirtilen jandarma ise Belediye Başkanı Yakar’ın tepkisi karşısında, “Ben kanunları uyguluyorum, cesaret işi değil. Şu anda kurallara uymadığınızın farkında değil misiniz?” diye konuştu.

"Bu devletin arabası, vatandaşın arabası değil; 1 ton fazla olsa ne olur yani?"

Belediye Başkanı’nın yakınındakiler ile jandarma arasında da şu diyalog geçti:

-Olayı bu kadar büyütmeye gerek yok. Bu devletin arabası, vatandaşın arabası değil. Amme hizmeti yapıyoruz.

-Amme hizmeti yapsa da kurallara uymak zorunda.

-1 ton fazla olsa ne olur yani? Ona uymaya gerek var mı?

-İhbar var bu araçla ilgili, bakacağız.

-Başka ihbar yapılan yerlere niye gitmiyorsunuz, oraya gidin o zaman?

-Muhakkak gidilmiştir.

"Belediyenin arabasını kantara çektirmiyorum, belediyenin çalışmasını engelliyorsunuz"

Cumhuriyet Savcısı Emre Yurtalan’la görüştükten sonra, savcının telefonda söylediklerini Başkan Yakar’a aktaran jandarma, şunları söyledi:

“Şu anda yapmış olduğunuz işlem görevin yapılmaması için direnme. Kanunda böyle bir suç var. Araca ait kantar fişini verin, gönderelim.”

Belediye Başkanı Yakar ise bunun üzerine, "Şu anda siz belediyenin çalışmalarını engelliyorsunuz. Resmi bir kurum bu, belediye. 100 bin nüfuslu bir ilçenin çalışmalarını engelliyorsunuz. Belediyenin arabasını size kantara çektirmiyorum, çünkü siz belediyenin çalışmasını engelliyorsunuz” diye konuştu.

"Halkın önüne geçiyor, halkın seçtiği iradeye saygısızlık yapıyor”

Valiyle de konuşan Belediye Başkanı, zabıtanın çağırılmasını ve jandarma hakkında tutanak tutulmasını talep etti. Daha sonra kendisi Cumhuriyet Savcısı Yurtalan’la konuşan Başkan Yakar, araçların Karayolları’nda bile kantara girmediğini belirterek, “Arkadaşın niyeti bozuk. Benimle kavga etmeye çalışıyor. Arabama binmeye çalışıyorum, önümüze set çekiyor. Bizi gücendirmeyin, çalışmalarımızın önünde durmayın diyoruz. Millet bu arkadaş paralelci terör örgütüne üye, Fethullahçı, rüşvet alıyor diyorlar. Sizi halkın seçtiği adamla karşı karşıya bırakıyor. Böyle bir şey olur mu diyor. Hizmeti engelliyor şu anda, hakkında şikayet var. Devlet adına devletçilik yapıyor. Halkın önüne geçiyor, halkın seçtiği iradeye saygısızlık yapıyor” dedi.

Trafik kontrolünü yapan jandarma ve savcı arasında geçen fakat videoya yansımayan konuşmalar ile jandarma astsubayı ve komutanının arasında geçen telefon konuşmalarının ardından belediye kamyonunun salınıp salınmadığı ya da nasıl bir cezai işlem uygulandığı konusunda ise bir bilgi bulunmuyor.

 

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber