Bayburt'un nüfusu onlarla artacak!

Bayburt Belediyesi, 80 bin 607 kişiyle Türkiye'nin en az nüfusuna sahip kentin nüfusunu artırmak adına, üniversite öğrencilerinin ikametgahını Bayburt'a aldırmak için çalışma başlattı.   Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt'un nüfusunu artırmak için geçen

Bayburt'un nüfusu onlarla artacak!
Bayburt Belediyesi, 80 bin 607 kişiyle Türkiye'nin en az nüfusuna sahip kentin nüfusunu artırmak adına, üniversite öğrencilerinin ikametgahını Bayburt'a aldırmak için çalışma başlattı.
 
Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt'un nüfusunu artırmak için geçen yıl başlattıkları kampanya kapsamında, il dışından en fazla ikamet kaydı yaptıran 10 muhtarı ödüllendirerek umreye gönderme sözü verdiklerini anımsattı.
 
Kampanyayı sivil toplum örgütü temsilcileri ve muhtarlarla toplantılar yaparak başlattıklarını hatırlatan Memiş, "Bu toplantıda iki hedef koyduk, milletvekili sayısını ikiye çıkarmak ve Bayburt'un genel bütçeden aldığı payı artırmak. Yılın 6 ayını Bayburt'ta geçiren vatandaşlarımızın ikametleri Bayburt'a alınsa biz genel bütçeden o payı alırız. Muhtarlarımıza bir söz verdik. Bu sözümüzün bir kısmını yerine getirdik. Muhtarlarımızdan farklı talepleri olanlar da oldu ve bu şekilde yerine getirdik" dedi.
 
aa_picture_20151207_6993228_web.jpg
 
Memiş, bu yıl Bayburt Üniversitesi öğrencilerine yönelik kampanya başlattıklarını ifade ederek, "Öğrencilerimiz yaklaşık 10 ay Bayburt'ta kalıyor, hizmeti Bayburt'tan alıyor. Dolayısıyla bu öğrencilerimizin ikametgahlarının Bayburt'ta olması doğrusudur. Bunu cazip hale getirip öğrenci kardeşlerimize, ikametgahları Bayburt'ta olduğunda bir kolaylık sağlamaya karar verdik" diye konuştu.
 
İkametlerini aralık ayı sonuna kadar Bayburt'a alan üniversite öğrencilerine çeşitli hediyeler vereceklerine dile getiren Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Kardeşlerimizin bir aylık yemek fişlerini biz vereceğiz, dolmuşlardan indirimli faydalanacaklar. Yine 5 arkadaşımıza dizüstü, 10'una tablet, 7'sine akıllı cep telefonu, 30'una 75 liralık hediye çeki vereceğiz. Amacımız, hem kampanyanın cazibesini artırmak hem de öğrenci kardeşlerimize yardım etmek. Aslında hukuki olarak öğrenci arkadaşlarımızın ikametgahlarının Bayburt'ta olması gerek çünkü bu şehirde yaşıyorlar, bu şehirden hizmet alıyorlar. Biz de bunu cazip hala getirmek için Bayburt Belediyesi olarak böyle bir kampanya başlattık."
 
Memiş, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası ve Bayburt Üniversitesi ile bir araya gelerek öğrencilere yönelik bu hizmeti genişletecekleri kaydederek, "Bu konuda herkesin duyarlı olması gerekiyor. Bu sadece Bayburt Belediyesini ilgilendiren bir konu da değil. Bu sonuçta bütün şehri ilgilendiren bir konu" ifadesini kullandı.
 
aa_picture_20151207_6993229_web.jpg
 
"KAMPANYA ÖĞRENCİLERİN İLGİSİNİ ÇEKTİ"
 
Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Kübra Biçer, belediyenin başlattığı bu kampanyanın öğrenciler için teşvik edici olduğunu belirterek, "Çünkü öğrencilerin her zaman bilgisayara ya da paraya ihtiyacı var. Benim ikametgahım Ankara'da. Kampanya kapsamında şansımı denemek amacıyla ikametgahımı Bayburt'a almayı düşünürüm" dedi.
 
Makine Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Mehmet Akif Güvenç ise öğrenci olduğu için bu zamana kadar ikametini Bayburt'a almayı düşünmediğini ifade ederek, "Kampanya gerçekten cazipmiş, güzel ödüller var. Çekiliş heyecanı için ikametgahımı Bayburt'a aldıracağım" diye konuştu.
 
Gıda Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Kevser Mert de ailesi Kayseri'de olduğu için ikametinin bu şehirde olduğunu dile getirerek, "Bu kampanyayı duyduktan sonra ilgimi çekti. Bilgisayarım yok. Bu yüzden çekilişe katılmayı düşünüyorum. Çekilişle belki bana da bir dizüstü çıkabilir. Bunun yanında hediye çekleri gibi birçok hediye verdiği için de çekici bir kampanya. Bayburt Belediyesine teşekkür ederiz" ifadesini kullandı.
 
aa_picture_20151207_6993230_web.jpg
 
aa_picture_20151207_6993231_web.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler